Alexandru Rafila: Romania va depasi cel mai probabil luni pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus

Presedintele Societatii de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune ca Romania va depasi cel mai probabil luni pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus.

„Nu vreau sa inducem o stare de panica, pentru ca nu avem motive. Trebuie sa ne comportam in asa fel incat sa limitam transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt intr-un trend asteptat care va face ca maine (luni – n.r.), cel mai probabil, sa ajungem la depasirea acelei cifre de 2.000 de cazuri, care este considerata pragul pentru nivelul 4 de alerta. S-ar putea intampla si marti, dar cred ca mai probabil maine”, a declarat la Digi24 Alexandru Rafila.

Articolul continuă după reclame

Declaratia vine in conditiile in care ultimul bilant in Romania arata o crestere a numarului de pacienti cu 308.

„Urgenta noastra este sa organizam tratarea pacientilor in afara spitalelor, ca sa nu suprasolicitam spitalele”, a adaugat Rafila.

Publicitate

Acesta a adaugat ca 80% dintre cei diagnosticati fac forme usoare sau medii si doar 20% fac forme mai grave sau critice, astfel ca cei 80% ar putea fi tratati in afara spitalelor, sub supraveghere medicala.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.