Alerta! Avertismenul medicilor infectionisti ieseni ! Noul coronavirus devine din ce in ce mai puternic! Peste 50 la suta dintre pacientii de la Iasi sunt tineri. Doi sunt tinuti in viata de aparate

Nimeni nu se astepta la asta! In urma cu doua saptamani, cadrele medicale au anuntat ca majoritatea pacientilor diagnosticati cu coronavirus sunt in varsta, acum sunt foarte multi tineri. Doi dintre acestia se zbat intre viata si moarte la sectia de Terapie Intensiva, sub privirile disperate ale medicilor! Tulpina noului coronavirus devine din ce in ce mai puternica

Situatie neasteptata in cazul pacientilor diagnosticati cu coronavirus! Daca in urma cu doua saptamani, la Iasi medicii anuntau faptul ca majoritatea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 erau persoane peste 65 de ani, iata ca astazi, majoritatea sunt tineri.

Statistica este destul de ingrijoratoare si asta pentru ca, asa cum afirma medicii, virusul a inceput sa fie mai agresiv decat la inceput. Din ce in ce mai multi tineri ajung la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, iar acest lucru impacienteaza medicii specialisti. In acest moment, toate cele noua paturi de la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva de la unitatea medicala mentionata anterior sunt ocupate. Unde vor merge pacientii a caror stare de sanatate se va agrava?

Citeste si articolul :   Somajul tehnic va fi impozitat. Cati bani mai primesti

Peste 50 la suta sunt tineri

Specialistii de la Spitalul de Boli Infectioase Iasi sustin faptul ca tabloul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat. Acestia spun ca noul coronavirus incepe sa afecteze din ce in ce mai multi tineri.

„Daca in primele doua saptamani am avut pacienti cu forme usoare sau medii, in prezent am constat ca apar disfunctii respiratorii, din fericire, nu la multi grave, la tot mai multi insa, indiferent de varsta. Am fost intrebata de ce cred eu ca s-a intamplat acest lucru. Cred ca sunt doua ipoteze. Fie acest agent infectios trecand de la individ la individ isi modifica patogenitatea, capacitatea de a apara organismul, de a agresa organismul.

Iar pe de alta parte, ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutam al pacientului, despre comorbiditati, despre varsta. Acestea sunt concluzii la care vom putea raspunde abia dupa doua, trei saptamani. Ca un tablou general, peste 50 la suta dintre pacientii pe care ii tratam la Spitalul de Boli Infectioase Iasi sunt pacienti tineri. Vorbim de pacienti pana la 50 de ani. Am avut doar doi pacienti carora din momentul internarii starea de sanatate li s-a inrautatit. In rest sunt persoane care au stare generala foarte buna”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, anunt de ultima ora despre redeschiderea scolilor: "Primele semne nu sunt incurajatoare"

Locurile de la ATI de la Boli Infectioase sunt ocupate

In acest moment, la Spitalul de Boli Infectioase Iasi mai sunt doar 100 de locuri din 270. Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva este ocupata total. Toti pacientii in stare grava care vor trebui transferati la ATI vor fi dusi la Spitalul de Neurochirurgie.

„La Boli Infectioase din Iasi mai avem locuri disponibile de a mai primi pacienti in ATI. Mai avem acum maximum 100 de paturi. Se lucreaza cu compartimentul de ATI unde nu mai sunt intr-adevar locuri, iar pacientii grav infectati vor merge catre Spitalul de Neurochirurgie. Acolo sunt pregatite 16 paturi destinate acestor pacienti”, spune prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.

Pacientii cu forme usoare vor fi tratati acasa

In momentul in care Romania va avea 2.000 de pacienti diagnosticati cu COVID-19, pacientii cu forme usoare si medii vor fi tratati acasa. Starea lor de sanatate va fi monitorizata de medicii specialisti din cadrul Spitalului de Boli Infectioase, scrie bzi.ro.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt de ultima ora: Nu cred ca a trecut ce era mai greu.

Autor