Veste trista, din pacate! S-a stins actorul Stefan Sileanu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Actorul Stefan Sileanu a murit, astazi, 28 martie 2020, la varsta de 80 de ani, dupa ce a suferit un infarct.

Actorul Stefan Sileanu a jucat teatru la Teatrul National din Targu Mures si la Teatrul Notarra din Bucuresti.

Actorul Stefan Sileanu s-a stins din viata, astazi, dupa ce a suferit un infarct. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Stefan Sileanu s-a nascut pe 15 noiembrie 1939 in ,Cislau, Judetul Buzau,

Publicitate

A jucat teatru la Teatrul National din Targu Mures si la Teatrul Nottara din Bucuresti.

In 1979 a jucat rolul titular in filmul istoric Vlad Tepes in regia lui Doru Nastase. Filmul a fost produs de Casa de Filme 5 sub directia lui Dumitru Fernoaga si realizat in Centrul de Productie Cinematografica Bucuresti.

A avut un hobby major, pictura, avand de-a lungul anilor cateva expozitii personale.

Roluri realizate in cadrul industriei de film animat:

2003 – Dublaj la filmul Compania Monstrilor, in rolul lui Henry J. Waternoose al III-lea, vocea in original apartinandu-i lui James Coburn;

2004 – Dublaj la filmul Peter Pan, in rolul Capeteniei indiene de trib (Marele sef), vocea in original apartinandu-i lui Candy Candido.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea anunta masuri pentru sustinerea turismului din Capitala: Anumite taxe vor fi reduse

Filmografie[modificare

Cintecele marii (1971)
Prin cenusa imperiului (1976) – Siteavul
Buzduganul cu trei peceti (1977) – Banul Mihalcea
Vlad Tepes (1979)

Am fost saisprezece (1979)
Burebista (1980) – Boian, regele boilor
Adela (1985) – Tuliu

Duminica in familie (1988)
Somnul insulei (1994) – guvernatorul insulei

Pacala se intoarce (2006) – Popa
Marea sfidare (1989) – Topoloveanu, director de ziar
Crucea de piatra (1994) – comisarul

 

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.