ULTIMA ORA: 12 romani din Italia, bagati in carantina in Constanta, infectati cu coronavirus

Un numar de 12 romani care au fost repatriati din Italia si carantinati la Sanatoriul Balnear din Techirghiol au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus si transportati la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta.

“Au venit rezultatele testelor care au fost facute in momentul in care ei au aterizat pe aeroport. Dupa trei sau patru zile le-au venit rezultatul testelor. Au fost testati pozitiv, dar sunt asimptomatici, nu au nicio problema privind starile de temperatura, febra, tuse si alte simptome. Sunt deja transportati la Spitalul de Boli Infectioase. Asta este procedura. Au fost ridicati in conditiile protocolare, cu autoizoleta”, a declarat Iulian Soceanu, primarul comunei Techirghiol, potrivit antena3.ro.

Cele 12 persoane au ajuns pe Aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta pe 23 si 24 martie. Acestea au fost testate si transportate la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, unitate transformata, alaturi de hotelul Flora din Mamaia, in centru de carantina.

Citeste si articolul :   Sofia Vicoveanca, mesaj dur, dupa ce s-a spus ca este bolnava de COVID-19

Pana vineri, in Constanta au aterizat cinci aeronave cu 705 persoane din Venetia, Torino si Roma. 605 dintre acestea au intrat in carantina institutionalizata in Hotelul Flora din statiunea Mamaia si in Sanatoriul de la Techirghiol, iar 100 au fost transportate si carantinate in judetul Tulcea.

Publicitate

Alti 380 de romani repatriati din Italia au aterizat vineri seara pe aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta. Acestia au fost transportati in carantina in judetele de domiciliu si nu in unitatile de pe litoral, asa cum s-a intamplat pana acum

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.