Streinu-Cercel: ”Coronavirusul sta pe jos, pe clante, pe usi, pe geamuri”

Seful Institutului Matei Bals a recomandat joi primariilor din Bucuresti sa asigure curatenia in Bucuresti pentru a preveni raspandirea coronavirusului. ”Sta pe jos, pe clante, pe usi, pe geamuri”, a spus Adrian Streinu-Cercel. Medicul a recomandat astfel autoritatilor folosirea apei hiperclorizate, pentru a igieniza orasul.

Intr-o conferinta la Primaria Capitalei, Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre prezenta si raspandirea coronavirusului, avertizand ca poate fi purtat inclusiv de telefonul mobil.

”Unde este curatenie, nu este virus! Virusul sta pe jos, respectiv pe clante, pe usi, pe geamuri. Unde punem mana, acolo este si virusul. De acolo luam si il ducem, si cu telefoanele mobile il ducem la fata, si de pe fata, respectiv, il ducem si il tragem in dreptul nasului”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Seful Institutului Matei Bals a recomandat astfel autoritatilor locale sa faca eforturi pentru mentinerea curateniei pe strazi.

Publicitate

”Intre timp, primariile trebuie sa spele soselele, de dimineata si pana seara, clantele, de dimineata si pana seara, gardurile de dimineata pana seara cu apa care sa fie hiperclorizata. Clorul este cel care inactiveaza acest virus si, ca atare, putem sa facem acest lucru. Avem statii de unde putem sa luam apa si sa spalam!”, a transmis medicul, potrivit observator.tv.

Citeste si articolul :   Masuri obligatorii. Reguli dupa care vei trai de Craciun

Conform informatiilor furnizate de Adrian Streinu-Cercel, in Bucuresti si Ilfov sunt 188 de persoane cu coronavirus. Dintre acestea, 116 sunt in Sectorul 2, 6 persoane sunt in Sectorul 3, in Sectorul 4 sunt 11, in Sectorul 5 sunt 3 persoane, in Sectorul 6 sunt 14, in Sectorul 1 sunt 24, iar in Ilfov sunt 14 pacienti.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.