Directorul ANM a facut anuntul. Cum va fi vremea in urmatoarele zile si de Paste

Valul de aer polar a adus ploi si ninsori in mai multe zone din Romania, insa vremea se incalzeste in urmatoarele zile, temperaturile ajungand chiar si la 17 grade Celsius. De asemenea, potrivit meteorologilor, de Paste vom avea vreme frumoasa.

Conform estimarilor realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, joi, vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile vestice, sud-vestice si in cele centrale. La munte, insa, se vor semnala precipitatii mixte, iar in zonele joase de relief vor fi polo.

Vantul va avea intensificari la munte, in special la altitudini mari, iar local si temporar cu precadere ziua in sud, sud-est si in centru. Temperaturile maxime vor fi cuprins intre 4 si 14 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 si 7 grade.

Si in Bucuresti, vremea se va incalzi semnificativ fata de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va continua sa aiba intensificari, cu viteze mai mari in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 4…5 grade. Vineri, temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre -4 si 7 grade.

Cum va fi vremea de Paste

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat ca vremea va fi frumoasa de Paste: ”Estimarile actualizate vineri ne duc pana in jurul datei sarbatorilor pascale, in 20 aprilie. Dupa saptamana aceasta, una mai rece si cu o tendinta spre excedent a cantitatilor de precipitatii, ne asteptam ca saptamana 30 martie – 6 aprilie sa inregistreze cresteri in evolutia regimului de temperaturi si un deficit in aproape toata tara in ceea ce priveste cantitatile de precipitatii specifice intervalului respectiv, dupa care saptamana 6-13 aprilie, respectiv 13-20 aprilie pastreaza acelasi semnal in ceea ce priveste regimul de temperaturi. Doua saptamani normale din punct de vedere termic si cu cantitati apropiate de norme.

Luna aprilie, climatologic vorbind, inregistreaza valori de temperatura, in medie, cu 4-6 grade fata de martie si, de la o zi la alta, pe masura ce ne indreptam spre ultima luna a primaverii, zilele cu mai mult soare sunt mult mai frecvente si cu temperaturi mai ridicate”, a precizat Elena Mateescu, potrivit a1.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.