Papa Francisc a fost testat pentru coronavirus

Potrivit publicatiilor Il Messagero si Fatto Quotidiano, suveranul pontif a fost supus miercuri unui test, dupa descoperirea in aceeasi zi a unui caz de infectare cu COVID-19 a unui prelat care locuieste in aceeasi resedinta cu papa Francisc, in Cetatea Vaticanului, relateaza stirileprotv.ro.

Pacientul, care lucreaza pentru Secretariatul de Stat (guvernul Vaticanului), locuieste de mai multi ani in Casa Santa Marta, o resedinta cu regim hotelier in care suveranul pontif detine un mic apartament, isi ia mesele si acorda audiente private, au anuntat agentia de presa italiana Ansa, dar si jurnalisti specializati pe chestiuni legate de Vatican ai cotidianelor Il Messaggero si La Stampa.

Aceasta verificare a fost facuta pentru toti cei care lucreaza in Casa Santa Marta, in special secretarii particulari ai papei. Toate testele au iesit negative, au scris cele doua ziare, citand surse interne de la Vatican.

Informatia nu a fost confirmata oficial de Vatican, care nu a dorit sa comenteze nici la primul test la care a fost supus papa, la inceputul lunii, atunci cand suveranul pontif a avut o raceala cu tuse si si-a anulat toate angajamentele.

Papa Francisc, dupa ce a fost ales in aceasta functie, a refuzat sa traiasca in somptuoasele apartamente din Palatul Apostolic, preferand sa locuiasca in conditii mai modeste, intr-un apartament de 50 de metri patrati din Casa Marta, o resedinta care gazduieste si prelati aflati in trecere prin Roma.

Papa Francisc, la al doilea test pentru coronavirus

Papa Francisc a mai fost testat o data pentru coronavirus, la inceputul lunii martie, dupa ce si-a anulat o calatorie spirituala de o saptamana din cauza unei raceli.

Papa Francisc, care a suferit in urma cu zeci de ani o operatie prin care i-a fost extirpata o bucata de plaman, a anulat o calatorie spirituala de o saptamana pe care trebuia sa o faca cu mai multi oficiali de la Vatican, in primele zile ale lunii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.