Specialistii Institutului de cercetare din Timisoara lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19. Acum este in faza de testare

Specialistii Institutului de cercetare din Timisoara, Oncogen, au anuntat ca lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19. Deocamdata, substanta este la faza de testare in laborator, precizeaza stirileprotv.ro.

Specialistii institutului spun ca au finalizat o sinteza a unui posibil vaccin. Urmatorul pas este ca aceasta substanta sa fie testata in laborator, pe celule umane. Testele au inceput deja si se vor face cel putin 1.000 de probe.

De asemenea, toate aceste cercetari facute la Timisoara, vor fi analizate si de alti specialisti din tara. In plus, rezultatele obtinute trebuie confirmate cu laboratoare din alte tari, asa cum este procedura.

Specialistii de la Timisoara s-au folosit in studiul lor de profilul genetic al populatiei din Romania, care este similar cu cel al oamenilor din restul Europei.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.