34 de infectari la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

La Spitalul de Neurochirurgie din Iasi sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, din care numai trei sunt pacienti. Si la Spitalul de Pediatrie din Iasi sunt 4 cadre medicale infectate, iar clinica in care lucrau a fost inchisa.

Este focar de infectie cu noul coronavirus la cel mai mare spital de neurochirurgie din zona Moldovei. Dupa ce vineri au fost confirmate 10 cadre medicale cu infectia cu SARS COV2, in urma testarii angajatilor si a pacientilor, numarul total al celor infectati a ajuns la 34.

„Au fost facute aproximativ 360 de teste. Acum sunt in total 34 de cazuri. Ipoteze sunt multe, de la relaxare, la nerespectarea procedurilor interne, sa nu uitam ca noi am primit pacienti in toata perioada asta din toate focarele COVID, desi ei sunt testati la internare si tinuti in zona tampon, se pot pozitiva si dupa 4-5 sau chiar 7 zile de la un test negativ. Noi evaluam toate posibilitatile, ancheta epidemiologica inca nu s-a terminat”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi.

Conducerea unitatii medicale a explicat ca s-a decis testarea angajatilor si a pacientilor dupa ce o asistenta care a stat acasa doua saptamani a fost confirmata cu infectia cu noul COVID, fiind testata cand s-a intors la serviciu.

Publicitate

Din totalul de 34 de persoane infectate, 3 sunt pacienti.

„Personalul infectat nu a lucrat in zona COVID, cu pacienti confirmati. Procedurile si-au dovedit eficienta in timpul perioadei de urgenta, toate materialele de protectie au fost la dispozitia tuturor, sunt multi factori de luat in calcul”, a adaugat Lucian Eva.

Si la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi, unitatea medicala in care ajung cazuri din toata zona Moldovei, sunt 4 cadre medicale infectate.

“Este vorba despre 4 cadre medicale, nu sunt pacienti. S-a inchis clinica in care acestia lucrau, Clinica a Treia Pediatrie, este intr-o cladire separata de spital, urmeaza sa se faca dezinfectie. Mai asteptam rezultate de la 13 probe.”, a declarat presei Lucian Cernahoschi, purtator de cuvant al Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.