Presedintele Italiei, scrisoare catre omologul german: „Alte tari sa invete din experienta Italiei, generatia varstnica este decimata”

Presedintele italian Sergio Mattarella i-a adresat o scrisoare omologului sau german Frank-Walter Steinmeier, in care si-a exprimat speranta ca alte state pot invata din batalia pe care tara sa o da impotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, transmite duminica dpa, citat de Agerpres, potrivit digi24.ro.

„Sper ca experienta pe care Italia a dobandit-o in primul rand in combatarea contagiunii poate fi de folos Europei si lumii”, a notat presedintele Mattarella. „Sper cu adevarat ca Germania si alte tari pot fi crutate de calatoria dureroasa a Italiei”, a adaugat el.

Publicitate

In multe zone din Italia, „generatia varstnica este decimata”, ceea ce ar trebuie sa fie un punct de reper pentru cei tineri, a subliniat presedintele. In aceeasi scrisoare, Mattarella i-a multumit lui Steinmeier pentru solidaritatea si ajutorul oferite de Germania, de pilda prin livrarea de produse medicale.

Italia este tara europeana cel mai grav afectata de epidemie, pana duminica inregistrand aproape 5.000 de decese. Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat in noaptea de sambata spre duminica incetarea „oricarei activitati de productie” care nu va fi indispensabila pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esentiale a populatiei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.