De ce e Timisoara centrul vindecarilor de COVID-19 din Romania: „Folosim alta schema de tratament fata de restul tarii”

Timisoara are cel mai prolific spital de boli infectioase din Romania: 43 de pacienti internati cu noul coronavirus au fost declarati vindecati si externati.

Spitalul Victor Babes din Timisoara e de departe spitalul cu rata cea mai mare de vindecari din tara. La Bucuresti s-au vindecat 11 pacienti, 3 la Craiova, 2 la Constanta si 1 la Iasi.

Medicul Virgil Musta spune ca la Timisoara s-a stabilit de la nivel central pentru o alta schema de tratament pentru a se studia mai multe variante la nivelul intregii tari. El spune ca pacientii primesc doua antivirale care de obicei aduc rezultate pozitive in cateva zile.

„Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri, fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna. Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative. Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, pentru opiniatimisoarei.ro.

Omenirea mai are de asteptat pana la aparitia unui vaccin pentru COVID-19, iar pana atunci se efectueaza multe studii si teste.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca in centrul nostru sa se foloseasca o anumita schema. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuala in lume.

Nicio firma de medicamente nu are finalizat, la ora actuala, un studiu care sa spuna aceasta este eficienta unu. Sunt doar incercari, rezultate partiale, si ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament si sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile”, a precizat medicul Virgil Musta, potrivit Mediafax.

Totodata, intr-un interviu acordat Digi24, ministrul sanatatii a explicat ca in tara sunt testate forme de tratament diferite, tocmai pentru a-l gasi pe cel mai eficient, iar medicii impurtasesc aceste informatii, urmand a fi stabilit ca cel mai bun sa fie folosit pe plan national.

Citeste si articolul :   Poveste impresionanta. Mama si fiica piloteaza impreuna

„Toti acesti pacienti sunt deja stransi intr-o baza de date prospective, sunt trecute (alte afectiuni) este important sa stim toate datele medicale si sa stim ce tratament primesc. In Timisoara este un anumit tratament, in Bucuresti deja sunt doua scheme. O data la doua zile specialistii vorbesc pentru a uniformiza aceste practici”, a spus Victor Costache, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.