Daniel, sofer roman de TIR infectat cu coronavirus, salvat si scos de la Terapie Intensiva in aplauzele medicilor (video)

Un sofer roman de TIR infectat cu coronavirus a fost salvat si scos de la Terapie Intensiva in aplauzele medicilor. El a fost pacientul 0 in Galicia si din cauza unei afectiuni cardiace starea lui a fost critica, fiind in pericol de moarte.

Primul pacient cu coronavirus din Vigo, Spania, un sofer roman de TIR, a parasit unitatea de terapie intensiva a Spitalului Alvaro Cunqueiro, unde era internat inca din noaptea 6 martie. Daniel, un barbat de 43 de ani, care locuieste in Moana si este sofer de camion, a calatorit la Madrid pe 22 februarie, pentru a-si vizita familia, de origine romana.

Saptamana urmatoare a mers de cateva ori la camera de urgenta, iar duminica seara, pe 1 martie, a fost internat. Timp de patru zile nu a fost suspectat ca ar putea fi infectat cu coronavirus si nu a fost testat. Testul a fost pozitiv pe 4 martie. A doua zi a fost depistata sotia sa. Apoi, fiul ei de 15 ani si nepoata, de 27. Femeia si nepoata sunt deja vindecate, scrie observator.tv.

Citeste si articolul :   Cum arata acum fiul Madalinei Manole. Cand a aflat, de fapt, ca mama lui si-a luat viata si ce reactie a avut

Din cauza unei afectiuni cardiace, imediat dupa confirmarea cu coronavirus starea lui daniel s-a deteriorat si a fost mutat la Terapie Intensiva in stare critica. Dupa trei saptamani, el a fost salvat si miercuri la pranz a fost mutat intr-o sectie a spitalului, unde va mai sta internat inca cateva zile, scrie La Voz de Galicia.

Cand a parasit Terapia Intensiva, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat, iar el si-a ridicat bratul in semn de recunostinta pentru aceste 19 zile. Daniel nu e vindecat inca, deoarece in ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a iesit pozitiv, dar ce a fost mai rau pentru el s-a terminat.

“Suntem foarte fericiti, mandri, serviciile de terapie intensiva sunt principalul exponent al luptei impotriva coronavirusului.”, a spus sefa serviciului, Dolores Vila. Medicul explica faptul ca acest pacient a ajuns cu o situatie clinica foarte grava, pneumonie bilaterala si suferinta respiratorie. A fost ventilata mecanic, dar cel mai important este ca a depasit toate aceste probleme.

Citeste si articolul :   Veste buna. Unde poti pleca in concediu fara sa te testezi

“El a plecat de la noi intr-o stare excelenta.”, spune seful UCI.