Daniel, sofer roman de TIR infectat cu coronavirus, salvat si scos de la Terapie Intensiva in aplauzele medicilor (video)

Un sofer roman de TIR infectat cu coronavirus a fost salvat si scos de la Terapie Intensiva in aplauzele medicilor. El a fost pacientul 0 in Galicia si din cauza unei afectiuni cardiace starea lui a fost critica, fiind in pericol de moarte.

Primul pacient cu coronavirus din Vigo, Spania, un sofer roman de TIR, a parasit unitatea de terapie intensiva a Spitalului Alvaro Cunqueiro, unde era internat inca din noaptea 6 martie. Daniel, un barbat de 43 de ani, care locuieste in Moana si este sofer de camion, a calatorit la Madrid pe 22 februarie, pentru a-si vizita familia, de origine romana.

Saptamana urmatoare a mers de cateva ori la camera de urgenta, iar duminica seara, pe 1 martie, a fost internat. Timp de patru zile nu a fost suspectat ca ar putea fi infectat cu coronavirus si nu a fost testat. Testul a fost pozitiv pe 4 martie. A doua zi a fost depistata sotia sa. Apoi, fiul ei de 15 ani si nepoata, de 27. Femeia si nepoata sunt deja vindecate, scrie observator.tv.

Din cauza unei afectiuni cardiace, imediat dupa confirmarea cu coronavirus starea lui daniel s-a deteriorat si a fost mutat la Terapie Intensiva in stare critica. Dupa trei saptamani, el a fost salvat si miercuri la pranz a fost mutat intr-o sectie a spitalului, unde va mai sta internat inca cateva zile, scrie La Voz de Galicia.

Publicitate

Cand a parasit Terapia Intensiva, tot personalul care a fost acolo l-a aplaudat, iar el si-a ridicat bratul in semn de recunostinta pentru aceste 19 zile. Daniel nu e vindecat inca, deoarece in ultimele teste pentru virusul SARS-CoV-2 a iesit pozitiv, dar ce a fost mai rau pentru el s-a terminat.

“Suntem foarte fericiti, mandri, serviciile de terapie intensiva sunt principalul exponent al luptei impotriva coronavirusului.”, a spus sefa serviciului, Dolores Vila. Medicul explica faptul ca acest pacient a ajuns cu o situatie clinica foarte grava, pneumonie bilaterala si suferinta respiratorie. A fost ventilata mecanic, dar cel mai important este ca a depasit toate aceste probleme.

Citeste si articolul :   Sosoaca, data afara de Mihai Gadea. Ce a facut senatoarea AUR in direct

“El a plecat de la noi intr-o stare excelenta.”, spune seful UCI.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.