Un preot si-a sacrificat propria viata ca sa salveze un tanar infectat cu coronavirus. Gestul sau a facut incojurul lumii

Un preot din Italia, infectat cu coronavirus, a incetat din viata pentru a salva un alt pacient mai tanar decat el.

Giuseppe Berardelli avea 72 de ani si a decedat la spitalul din Lovere, din provincia Bergamo, cel mai grav afectata de pandemia de coronavirus, anunta cotidianul local Arabeara.

”Sunt impresionat profund de gestul facut de don Giuseppe Berardelli, care avea un aparat respirator donat de membrii parohiei sale, dar a decis in mod voluntar sa renunte la el pentru a ajuta un alt pacient pe care nu il cunostea”, a declarat un ingrijitor al azilului din Casnigo, unde locuia preotul italian.

”Era o persoana simpla, de o mare gentilete, cu disponibiltate pentru toti oamenii, fie ca erau credinciosi sau nu. Era iubit de toti”, a spus fostul primar din Casnigo, Giuseppe Imberti, citat de huffingtonpost.

Publicitate

Cel putin 50 de preoti au incetat din viata in Italia, de la declansarea pandemiei de coronavirus.

Italia este tara cu cele mai multe decese in randul pacientilor infectati cu coronavirus, 6.077, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.