Ciprian Necula: ‘Un smecher care-si imbolnaveste tot neamul doar ca sa fie el smecher nu e smecher, e prost’

Activistii romi au solicitat, vineri,  Ministerului de Interne sa fie atenti ca „abuzurile” impotriva romilor sa inceteze, dar au facut apel si la etnici.

“Am avut astazi de dimineata o intrevedere cu reprezentanti ai IGPR-ului si ai Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta ce putem face impreuna, au fost cateva solutii puse pe masa. Mesajele au fost clare din partea noastra – sa se asigure ca abuzurile Politiei vor fi oprite. De asemenea, facem si noi apel la cei din comunitati de romi sa respecte legea, indiferent de sarbatorile care vor veni (Pastele Blajinilor – n.r.), pentru ca altfel vor fi amendati, asta e legea”, a spus coordonatorului Platformei Civice Aresel, Ciprian Necula,

Pe aceasta cale a transmis un mesaj transant “smecherilor” care se cred mai presus de lege.

“Un smecher mort sau batut nu mai e smecher. Respectati legislatia! Un smecher care merge la puscarie pentru ca a vrut sa fie deasupra legii in pandemie nu este smecher. Un smecher care-si imbolnaveste tot neamul cu coronavirus doar ca sa fie el smecher nu este smecher, e prost”.

Citeste si articolul :   Romanii plecati la munca in Germania se plang de conditiile oferite: ”Noi am venit din Romania, pe 13 euro. Parerea lui sefu este sa mergem sa sclavim pe 65 de eurocenti, la kilogram. Va rog sa aduceti buletinele sa mergem acasa. Asa cum ne-ati adus, sa ne trimiteti acasa in Romania”

“Platforma Aresel pe care o coordonez a depus o serie de sesizari si scrisori deschise, in primul rand, prim-ministrului si presedintelui Romaniei in care le solicitam sa intervina in aceasta criza care poate degenera, ceea ce s-a si intamplat de altfel. (…) Am sesizat CNA in cazul derapajelor de pe diverse canale audiovizuale”, a mentionat Necula.

Gelu Duminica, director executiv al Agentiei de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”:

“Concluziile au fost cam asa: MAI dezavueaza orice abuz si e hotarat sa raspunda ferm oricarei forme de abuz care e facut de un angajat de-al sau. Organizatiile nonguvernamentale si-au exprimat sprijinul si zilele acestea vom incerca sa lucram impreuna (…) astfel incat ceea ce ne-am propus, respectiv ca Romania sa treaca in liniste peste sarbatorile care urmeaza sa se si intample”, precizeaza stiripesurse.ro