Doua cutremure puternice in Croatia. Mai multe cladiri din capitala Zagreb au fost devastate

Cel putin o persoana si-a pierdut viata intr-un seism cu magnitudinea de 5,3 care a zguduit duminica dimineata capitala Croatiei, Zagreb, si imprejurimile sale, potrivit agentiei croate de stiri Hina, care precizeaza ca victima este un baiat de 15 ani.

“Am primit un apel privind prabusirea unei cladiri in centru si am descoperit un baiet inconstient, fara semne de viata”, a precizat pentru Hina responsabilul cu situatiile de urgenta din Zagreb, Zarko Rasic.

Potrivit autoritatilor locale, mai multe persoane au ramas blocate in locuinte.

Un seism cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminica dimineata capitala Croatiei, producand importante pagube materiale si declansand scene de panica.

Publicitate

Cutremurul a fost resimtit la ora locala 06.00 (05.00 GMT), iar numerosi locuitori din Zagreb au iesit in strada, potrivit unei corespondente a AFP.

Publicitate

A fost urmat de un al doilea seism, de magnitudinea 5, la ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei).

Locuitorii au fost sfatuiti sa ramana in continuare la distanta unii de altii din cauza epidemiei de COVID-19.

Citeste si articolul :   O femeie in varsta de 34 de ani si-a gasit sfarsitul dupa ce a combinat doua produse de curatat

Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM).

Cutremurul a fost urmat de doua replici, de asemenea puternice, a relatat HINA.

Potrivit HINA, mai multe cladiri din centrul vechi al capitalei si cateva biserici vechi din oras au fost puternic avariate.

AFP relatase anterior ca numeroase parti ale orasului au ramas de asemenea fara electricitate, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.