Povestea primului pacient care s-a stins de coronavirus in Romania. Barbatul avea cancer

A fost inregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei. Antena 3 a prezentat povestea barbatului de 67 de ani.

Barbatul de 67 ani a intrat pe 6 martie in tara si a aterizat la Craiova. Acesta a venit din Franta unde a stat acolo multi ani. Nu avea ocupatie.

In Franta a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Pentru ca era in faza terminala, el si-a manifestat dorinta sa vina in tara.

A ajuns in Romania insotit de un asistent social francez. De pe Aeroportul Craiova a fost preluat de o ambulanta privata si a fost dus la Filiasi! Aici locuia intr-o garsoniera a Primariei. Nu se stie ce a facut in intervalul 6 Martie – 15 Martie cand a ajuns la spital.

Omului nu i s-a recomandat izolarea la domiciliu pentru ca pe data de 6 Martie Franta nu era in zona rosie . Deci pe 15 Martie a sunat la 112. Ii era rau.

A fost dus la spital cu o ambulanta si a spus medicilor ca vine din strainatate. Acestia cer DSP-ului sa i se faca un test, dar cei de la DSP nu vor pentru ca nu se incadra in definitia de caz.

Citeste si articolul :   Manager "Victor Babes": "E vremea dictaturii medicale"

Pe 16 seara face febra. Medicii suna din nou la DSP. A doua zi se face testul, adica pe 17 martie. Pe 18 vine confirmarea: pozitiv!

Cat a stat in spital a stat singur intr-o rezerva. Doar ca medicii, asistentii intrau la el neprotejati! 23 de cadre medicale sunt izolate! Sotii, copiii acestora merg la munca insa.

2 exemple: primarul din Filiasi are mama izolata. Un politist din Filiasi are sotia izolata. Amandoi au mers la munca.

In plus, acestui barbat i s-a facut si o ancheta sociala de la primarie. Fiind in stare grava, cei de la Primarie incercau sa ia legatura cu cineva din familia lui. Nu are pe nimeni, scrie antena3.ro.

Autor