Prima sanctiune in baza ordonantei militare 2. O persoana a sunat la 3 dimineata la 112 si a spus ca a vazut femeia iesind pe geam

O femeie care era in izolare la domiciliu a iesit pe geam din locuinta de la parterul blocului si, fiind prinsa de politie, a fost introdusa intr-un centru de carantina, a informat Grupul de Comunicare Strategica.

Duminica dimineata, in jurul orei 03.00, o persoana a sesizat la 112 ca o femeie a iesit, pe geam, dintr-o locuinta de la parterul blocului.

La fata locului au mers politisti din cadrul Sectiei 13, care au depistat persoana respectiva, scrie digi24.ro.

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla in autoizolare, in locuinta, impreuna cu o alta persoana. A fost anuntata Directia de Sanatate Publica, iar persoana a fost introdusa intr-un centru de carantinare.

Publicitate

Masura a fost dispusa in baza deciziile luate dupa instaurarea starii de urgenta in Romania, inclusiv inasprirea masurilor pentru respectarea autoizolarii la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu ca masura de prevenire a raspandirii coronavirusului si care parasesc locatia fara aprobare sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza, prevede ordonanta militara 2.

Citeste si articolul :   Reguli pe care trebuie sa respecti daca mergi pe litoralul romanesc

Aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile.

Aceste masuri dispuse nu inlatura raspunderea contraventionala sau penala.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.