Prima sanctiune in baza ordonantei militare 2. O persoana a sunat la 3 dimineata la 112 si a spus ca a vazut femeia iesind pe geam

O femeie care era in izolare la domiciliu a iesit pe geam din locuinta de la parterul blocului si, fiind prinsa de politie, a fost introdusa intr-un centru de carantina, a informat Grupul de Comunicare Strategica.

Duminica dimineata, in jurul orei 03.00, o persoana a sesizat la 112 ca o femeie a iesit, pe geam, dintr-o locuinta de la parterul blocului.

La fata locului au mers politisti din cadrul Sectiei 13, care au depistat persoana respectiva, scrie digi24.ro.

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla in autoizolare, in locuinta, impreuna cu o alta persoana. A fost anuntata Directia de Sanatate Publica, iar persoana a fost introdusa intr-un centru de carantinare.

Masura a fost dispusa in baza deciziile luate dupa instaurarea starii de urgenta in Romania, inclusiv inasprirea masurilor pentru respectarea autoizolarii la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu ca masura de prevenire a raspandirii coronavirusului si care parasesc locatia fara aprobare sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza, prevede ordonanta militara 2.

Citeste si articolul :   O noua lovitura pentru Clotilde Armand. Instanta a decis

Aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile.

Aceste masuri dispuse nu inlatura raspunderea contraventionala sau penala.

Autor