ULTIMA ORA: Cod galben de ninsori, viscol si vreme rece. Zonele afectate

Meteorologii au emis avertizare cod galben de ninsori si vreme rea, incepand de sambata seara.

Potrivit avertizarii meteorologilor, vremea se va raci accentuat, vor fi ninsori si se va depune strat de zapada, iar vantul va sufla cu putere.

Codul galben intra in vigoare sambata la ora 18.00 si va fi valabil pana luni, ora 2.00, scrie digi24.ro.

Din seara zilei de sambata (21 martie) va ninge moderat (cantitati de precipitatii in jur de 15 l/mp) in zona Carpatilor Orientali si nordul Moldovei, unde stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Publicitate

Pe parcursul zilei de duminica aria ninsorilor va cuprinde si Carpatii Meridionali, iar vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Totodata, de sambata, de la ora 18 pana miercuri, la ora 08 va fi in vigoare o informare meteorologica de racire accentuata, ninsori si strat de zapada.

Citeste si articolul :   Ministrul Muncii, anunt despre alocatii. Se intampla de la 1 februarie

In intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat in toata tara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie, potrivit ANM.

In noaptea de sambata spre duminica (21/22 martie) si in cursul zilei de duminica (22 martie) aria precipitatiilor predominant sub forma de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane si local Transilvania, Maramures si Moldova.

Din a doua parte a noptii de duminica spre luni (22/23 martie) precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in cea mai mare parte a tarii si se va depune strat de zapada, mai consistent indeosebi in zonele de munte si in regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, in general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind si spulberand zapada.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.