Secretar de stat: Ne punem problema izolarii la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, a declarat ca numarul crescut de infectari din ultimele 24 de ore reprezinta un semnal de alarma si ca se pune problema izolarii la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani.

”Conform datelor avute de noi si care concorda cu cele de la OMS, care se refera la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar sa limitam contactul si posibilitatea de a se infecta aceasta categorie de pacienti.

Ne punem problema izolarii lor in primul rand la domiciliu. Daca nu putem, o sa cautam alte solutii, dar sunt masuri care intra in sfera civila, de competenta Ministerului de Interne, mai putin a Ministerului Sanatatii”, a declarat secretarul de stat la Digi 24.

367 de persoane au fost confirmate pana sambata la ora 13.00 in Romania cu noul tip de coronavirus, a informat Grupul de Comunicare Strategica.

Citeste si articolul :   Caz incredibil in Romania. Femeia de 42 de ani a mers la medic pentru ca o durea burta

Dintre acestea, 52 au fost declarate vindecate si externate – 36 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 Craiova una la Iasi, una la Constanta. De la ultima informare transmisa, au fost inregistrate alte 59 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre un an si 74 de ani, a mai precizat GCS.

Potrivit sursei citate, la ATI, in acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care trei in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara, precizeaza stirileprotv.ro.