AVERTISMENTUL medicului Alexandru Rafila: Valul de frig din urmatoarele zile ar putea favoriza transmiterea coronavirusului

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafila, a declarat, la Digi24, ca racirea brusca a vremii anuntata de ANM pentru urmatoarele zile ar putea influenta transmiterea coronavirusului.

“Aceste variatii de temperatura influenteaza in mod negativ. Favorizeaza transmiterea daca nu respectam niste reguli, cum ar fi expunerea pe timp indelungat la frig. Trebuie sa vedem cat timp va dura aceasta racire a vremii. Nu cred ca vremea trebuie sa influenteze comportamentul, ci faptul ca trebuie sa se inteleaga ca trebuie sa stea izolati la domiciliu.

Publicitate

Temperaturile si umiditatea mari incetinesc transmiterea, dar nu o elimina. In sezonul cald se va transmite mai greu, dar nu inseamna ca boala va disparea. Va continua sa produca infectii. La toamna vom avea din nou o crestere”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.