Dovada permis: inlocuirea dovezii de permis de conducere se prelungeste automat

Soferii care au permisul suspendat sau dovezi inlocuitoare ale permiselor de conducere si au primit un document in acest sens, vor avea termenul prelungit automat din oficiu, anunta Parchetul General.

Procedura este valabila pe durata starii de urgenta si se aplica pentru toti soferii din Romania. Masura a fost luata pentru a preveni raspandirea pandemiei.

In mod normal soferii care au dovezi inlocuitoare in loc de permis de conducere, trebuiau sa depuna a cerere care acum nu mai este necesara. Repetam doar pe durata starii de urgenta.

Astfel, toate ordonantele de prelungire vor fi transmise direct catre unitatile de politie competente, fara sa mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisa, scrie huff.ro.

COMUNICAT dovada permis

Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa comunice urmatoarele precizari urgente:

La nivelul parchetelor, in cauzele in care anterior instituirii starii de urgenta prin ordonanta a procurorului a fost dispusa prelungirea dovezilor inlocuitoare cu drept de circulatie ale permisului de conducere, emise in temeiul art. 111 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectarii cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar sa depuna cereri de prelungire.

Citeste si articolul :   Doliu urias in teatrul romanesc. S-a mai stins o stea. Dumnezeu sa te odihneasca, prieten drag!

Din oficiu, procurorii vor emite ordonante de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusa o ordonanta.

Ordonantele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitatile de politie competente, fara a mai fi necesara consemnarea pe dovada a prelungirii in aceasta situatie exceptionala.

Precizam ca masura a fost stabilita prin coordonare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul de Interne si Inspectoratul General al Politiei Romane, conform Parchetului General.

Autor