Icoana Facatoare de Minuni, plimbata pe strazi in plina pandemie, la Focsani! Mai multi preoti au tinut slujbele in aer liber

Icoana Facatoare de Minuni a fost plimbata pe strazi in plina pandemie, la Focsani! Aceasta este gaselnita Bisericii in lupta cu coronavirusul. Preotii vin cu propriile metode si au scos din lacasul de cult Icoana Facatoare de Minuni de la Dalhauti.

Icoana Facatoare de Minuni, plimbata pe strazi in plina pandemie, la Focsani!

Acestia au luat decizia sa plimbe icoana cu masina prin tot orasul. Evenimentul religios a avut aprobarea Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

Trebuie specificat ca in masina cu boxele audio se afla un barbat cu un steag tricolor. De altfel, autoturismele s-au oprit pentru foarte scurt timp la toate bisericile aflate pe parcursul traseului, scrie fanatik.ro.

Publicitate

Mai multi preoti au tinut slujbele in aer liber

Aici, oamenii au intampinat icoana cu flori. Mai mult de atat, convoiul era insotit si de un preot care ii tamaia pe localnici.

Intreaga procesiune religioasa a tinut mai bine de o ora, iar Icoana Facatoare de Minuni va ajunge, in cele din urma, la la Adjud si in Nehoiu, judetul Buzau.

Citeste si articolul :   Ce a patit un politist care a vrut sa ajute o familie nevoiasa: "Facerea de bine e f...e de mama?"

Trebuie specificat ca zilele trecute, Cancelaria Sfantului Sinod a transmis o serie de indrumari actualizate pentru parohii si manastiri, in contextual crizei cauzate de coronavirus.

Printre masuri trebuie amintite urmatoarele: slujbele religioase se vor desfasura doar in aer liber, cu participarea a maximum 100 de persoane, pastrand distanta de minimum un metru intre cei prezenti.

Toate parohiile din tara au tinut cont de indrumarile primite, drept pentru care slujbele s-au desfasurat conform noilor reglementari

Ramane de vazut pana la ce data trebuie sa respecte bisericile aceste cerinte, avand in vedere ca la jumatatea lunii aprilie sunt si sarbatorile pascale.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.