1.500 de romani adusi cu avioanele din Italia intra in carantina la Mamaia. Presedintele CJ Constanta: Este un act iresponsabil, fara precedent

1.500 de romani din Italia vor fi repatriati cu mai multe aeronave care vor ateriza, incepand de sambata, pe aeroportul „Mihail Kogalniceanu” din Constanta. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Horia Tutuianu, spune ca gestul e iresponsabil si fara precedent: „Nu transformati Constanta intr-un judet izolat”.

ACTUALIZARE Primele doua avioane au aterizat deja pe aeroportul Mihail Kogalniceanu. Au adus aproximativ 230 de pasageri si toti intra in carantina, scrie stiri.tvr.ro.

Prefectura Constanta a anuntat sambata ca autoritatile au dispus ca incepand de sambata, aproximativ 1.500 de romani „captivi in Italia” sa fie repatriati cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu”.

Transportul umanitar este realizat de Ministerul Afacerilor Externe si aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, si de seful DSU, Raed Aarafat.

Publicitate

Romanii repatriati ar urma sa fie dusi automat in carantina in mai multe hoteluri din statiunea Mamaia, potrivit Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Horia Tutuianu, a criticat dur decizia Guvernului si a transmis, printr-o postare pe Facebook, ca judetul Constanta nu are capacitatea medicala – numar de paturi, teste, echipamente – pentru un asemenea flux de oameni.

Citeste si articolul :   Anuntul Guvernului: Se dau vouchere pentru romani. Cine beneficiaza de ele

„Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare intr-o situatie atat de grava – conduce la o criza sanitara si umanitara. Este un act iresponsabil, fara precedent!”, a scris Horia Tutuianu.

Acesta a facut apel la Guvern si la presedintele tarii sa nu transforme Constanta intr-un judet izolat.

„Fac apel la presedintele Iohannis, la Guvernul Romaniei sa ia masurile care se impun si sa nu transforme Constanta intr-un judet izolat. Oamenii trebuie triati epidemiologic si transportati in mod asistat in judetele de unde provin”, a mai scris seful Consiliului Judetean Constanta.

Spitalul de Boli Infectioase din Constanta este unul dintre cele 7 centre din Romania in care pot fi tratate persoanele infectate cu Coronavirus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.