Scenariul Managerului de la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals”: “România va avea două valuri de infectări”

In Romania sunt la aceasta ora 217 de cazuri de infectare cu noul Covid-19, cei mai multi fiind in Bucuresti. 16 dintre cei infectati s-au vindecat.

In a doua zi a starii de urgenta din Romania, autoritatile au anuntat ca numarul persoanelor confirmate cu coronavirus a ajuns la 217, iar cei mai multi dintre pacienti sunt in Bucuresti.

Ziua a fost marcata si de doua episoade cat se poate de serioase.

22 doctori si pacienti de la Spitalul de Urgenta Dimitrie Gerota, ale caror teste au iesit pozitive, au fost transferati la Institutul Matei Bals.

Publicitate

Pe de alta parte, un barbat confirmat in Spania cu Covid 19, a dat dovada de o inconstienta criminala.

S-a intors, marti, in Romania, de la Madrid, cu o aeronava plina cu pasageri, desi i se recomandase sa stea izolat. Abia cand a ajuns in Bucuresti a spus adevarul.

In Romania, primul caz de COVID-19 a fost confirmat pe 26 februarie iar de atunci numarul celor infectati a continuat sa creasca.

Citeste si articolul :   Romania, zguduita de doua cutremure. Unde s-au produs si ce magnitudine au avut

Progresia a fost analizata de profesorii de matematica de la Universitatea Bucuresti care au incercat sa stabileasca un tipar al raspandirii bolii. Pe baza lui – in prima linie a luptei cu COVID-19, la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” s-a conturat un scenariu de evolutie a infectiei.

Adrian Streinu Cercel, director Institutului “Matei Bals”: ″Probabil ca vom avea un varf de infectii, nu cazuri severe, undeva spre jumatatea lui aprilie si din pacate se ajunge la sarbatorile pascale. Dupa aceea ne asteptam la al doilea lea val, va fi un fel de cocoasa ca o camila, la nivelul sarbatorilor pascale vom avea capul camilei si circa la 2 saptamani dupa vom avea cocoasa camilei. De ce? De la contacte. Nu am putut sa identificam toate persoanele care au venit in tara. Au venit pe relatia Spania nu i-a intrebat nimic, au venit pe Germania nu i-a intrebat nimeni nimic, prin Franta nu i-a intrebat nimeni nimic si toate aceste state sunt in momentul de fata pe o panta ascendenta din punct de vedere al ratei de transmitere in populatie.″⁣

Citeste si articolul :   Mama in lacrimi de disperare, dupa ce bebelusul ei de 5 luni a fost diagnosticat cu noul coronavirus: "Am inceput sa plang disperata, sa plang ca nu mai aveam nicio putere...

Pentru ca prognozele nu sunt tocmai optimiste, autoritatile au inceput sa reorganizeze sistemul de sanatate. Spitalul Colentina din Bucuresti – de pilda – a devenit unitate de suport pentru Insititutul de Boli Infectioase “Matei Bales”.

Adrian Streinu Cercel: “Cei care vor fi operati si au si infectie cu SAR-COV 19 merg la chirurgie Colentina, cei cu AVC si au si infectie cu covid merg la neurologie la Colentina. Hematologie la fel. Astfel incat sa putem tine sub control cat se va putea, patologia grea., mentioneaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.