Pacientul nr. 1 din Torino, declarat vindecat, s-a imbolnavit din nou

Primul pacient diagnosticat cu coronavirus in Torino (nord-vestul Italiei) a fost declarat vindecat in urma cu mai multe zile, dar marti el a fost diagnosticat din nou pozitiv, relateaza corespondentul Digi24 la Milano.

Acum, pacientul este la izolare. Este vorba despre un om de afaceri de 40 de ani, care fusese declarat „vindecat” dupa ce a fost tratat si dupa ce i se facusera mai multe teste, care iesisera negative. Un nou exsudat care i s-a facut marti a aratat insa ca exista inca un anumit nivel – mai redus, ce-i drept – al prezentei coronavirusului ce provoaca Covid-19.

„Confirmam ca el s-a vindecat. Intr-o astfel de faza, e normala o oscilare intre negativ si pozitiv, se intampla la toate infectiile”, a declarat profesorul Giovanni Di Perri, specialist virusolog. Pacientul nr. 1 din Torino va trebui sa ramana in continuare in izolare, pentru a-si proteja familia si comunitatea. Doctorii ii vor face teste suplimentare de control, pana cand se va ajunge la o „siguranta totala” si va putea in sfarsit sa paraseasca spitalul.

Cand sunt asteptate primele semne de ameliorare in Italia?

Bilantul epidemiei de Covid-19 din Italia a pastrat marti cumva o constanta fata de ziua precedenta, adica nu a cunoscut un nou varf, ceea ce e o veste buna, desi cifrele raman in continuare destul de inspaimantatoare: 345 de morti in 24 de ore, 2.503 bilant total al deceselor. Italia trece de pragul de 30.000 de imbolnaviri, mai precis a ajuns la 31.506 cazuri confirmate, dupa ce marti au fost anuntate 3.526 de cazuri noi.

Pana acum, au fost declarate vindecate 2.941 de persoane, in timp ce 2.060 de bolnavi sunt la terapie intensiva.

Toata lumea se intreaba cand va fi varful acestei epidemii, punctul maxim. Italienii au oferit marti un raspuns, cu ajutorul unui studiu efectuat de o echipa de experti din Genova: in conditiile de acum, in 25 martie ar trebui sa fie punctul maxim. Deci, peste mai bine de o saptamana, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.