Adrian Streinu-Cercel: “Urmeaza 4 luni grele…”

Adrian Streinu-Cercel anunta ca greul pentru Romania inca nu a venit, in epidemia cu coronavirusul. Seful Institutului Matei Bals a declarat, miercuri seara, la Romania TV, in emisiunea lui Victor Ciutacu, ca urmatoarele 4 luni vor fi foarte dificile, iar in toamna va izbucni un nou val epidemic.

Cercel a precizat ca daca romanii nu vor intelege ca nu trebuie sa mai iasa din casa, Guvernul va da legi prin care va fi interzisa deplasarea. Totodata, doctorul a anuntat ca varful epidemiei va fi dupa Pasti.

”Este mediu, rata de multiplicare de 1,2. Noi ne asteptam la mai rau, dar este bine. Avem doar 2-3 pacienti la terapia intensiva. Ceea ce este mai greu pentru noi este intoarcerea romanilor din Italia, Franta, Spania, Marea Britanie. Daca ne uitam la Italia, trebuie sa ne punem semne de intrebare. Suntem pregatiti, lumea este ”cu arma la picior”.

Guvernul Romaniei a alocat 2% din PIB pentru aceasta pandemie, este pentru prima data. Daca suntem cu mintea la noi, putem sa renastem sistemul sanitar din propria cenusa.

Nu este problema ca ma ia pe mine militia sau cine ma ia. Nu este normal sa se puna in culpa corpul medical. Am avut o discutie, am inteles ca nu este vorba despre corpul medical.

Citeste si articolul :   Veste buna! CCR da unda verde dublarii alocatiilor pentru copii.

Urmeaza 4 luni grele pentru Romania, este un termen realist spre optimist. Nu se mai poate pleca in concediu, va urma un nou val, care va fi in toamna. Daca nu vom lua masuri, Romania va fi ca Italia.

Daca lumea nu intelege ca nu trebuie sa circule de la unul la altul, inchidem tot. Dam shut-down.

Primul val va fi dupa Pasti. Sistemul este un sistem dromader. Acum suntem la capul camilei. Urmeaza o perioada de acalmie, de incubatie, cu romanii veniti din strainatate, care ne aduc noi cazuri. Apoi urmeaza cocoasa propriu-zisa a dromaderului, care ne va pune probleme.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit stiripesurse.ro

Autor