Veste buna pentru pensionari. Cresc pensiile

Ministrul de Finante, Florin Citu, a anuntat ca pensiile vor creste in fiecare an, dar evitat sa spuna un procent care va fi luat in calcul la majorarea pensiilor. Ministru a afirmat ca pensiile si salariile vor creste in functie de cresterea economica.

„Stiti foarte bine ca am spus ca pensiile vor creste in fiecare an in perioada urmatoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creste in fiecare an. Da, ai nevoie de crestere economica pentru a creste si pensiile si salariile si cresterea economica se va reflecta in cresterea pensiilor si a salariilor”, a declarat Florin Citu, , informeaza News.ro.

Creste salariul minim cu 100 lei brut?

„Aici pot sa va vorbesc doar ca economist. Stiti bine ca Ministerul Finantelor nu face parte din acel comitet tripartit, dar trimitem experti si acolo”, a mentiomat ministrul Finantelor

Publicitate

Pe de alta parte, el sustine ca majorarile salariului minim ar trebui facute dupa o formula matematica stricta care sa fie respectata pe o durata mai mare de timp.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Romania. Ce se intampla cu activitatile economice?

„As vrea sa pastram totusi o formula pe care sa nu o mai modificam. Vreau sa scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formula care cred ca este foarte buna, e transparenta, toata lumea stie indicatorii si o formula care nu penalizeaza dinamica salariului minim in ani cum este acesta, in care ai o contractie sau ai o scadere a economiei. As merge pe pastrarea acestei formule si pentru anii viitori. Altfel, in momentul in care introduci politicul in negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercursiuni pe viitor”, a mai spus Citu.

Cu cat vor creste pensiile?

„Nu am un procent pe care sa il pot avansa, doar va pot spune ca vor creste pensiile in fiecare an in urmatoarea perioada”

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.