Rafila avertizeaza: Nu cumparati acest medicament de pe internet

Profesorul Alexandru Rafila sfatuieste oamenii sa nu cumpere Remdesivir, un nou medicament autorizat pentru terapia cu Covid-19 in Statele Unite, deoarece produsele care vor fi vandute pe internet sunt contrafacute.

Acest medicament nu este disponibil in farmacii, poate fi administrat numai in spitale prin injectare, mai degraba decat sub forma de pastile si este utilizat doar pentru pacientii aflati in stare grava.

”Eu sunt convins ca deja se gaseste pe internet. Dar nu se gaseste de fapt medicamentul, se gaseste un nume si un ambalaj cu o pastila care poate sa aiba efecte grave. Nu se administreaza acasa si nu se administreaza preventiv!”, a spus profesorul Rafila la Digi24.

Tot el a mai spus ca au existat probleme cu persoane care au luat cantitati mari de hidroxiclorochina preventiv si in Romania, si in multe alte tari.

Publicitate

”S-a mai intamplat si in Romania, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau in infectii parazitare si ele sunt introduse in terapia bolii, nu in profilaxie”, declara Rafila.

Totodata, profesorul Rafila nu este foarte optimist in legatura cu eficienta medicament in tratarea Covid-19, spunand ca informatiile sunt contradictorii, nu au fost facute suficiente studii si trebuie luat in calcul si factorul politic si economic care apare in recomandarea acestei terapii.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru, prima reactie dupa ce a fost umilit de Alexandru Rafila

”A mai fost utilizat si in alte infectii produse de alte tipuri de coronavirus si acum este testat pentru introducerea ca terapie in infectia cu noul coronavirus. N-as spune ca este un tratament minune, timpul o sa demonstreze. Lumea asteapta un medicament care sa rezolve problema pacientilor cu forme grave si asteapta un vaccin, acestea sunt cele doua orizonturi de asteptare”, a spus profesorul Rafila, adaugand ca e bine ca avem un medicament, ca exista un astfel de tratament care a dat rezultate si care, in opinia sa, chiar daca a fost autorizat in SUA, va continua sa fie testat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.