Patriarhul Daniel, mesaj de ultima ora pentru toti romanii

Patriarhul Daniel a transmis, in contextul epidemiei de coronavirus, un apel catre credinciosi, sfatuindu-i sa aiba incredere in autoritati si in masurile impuse de acestea impotriva raspandirii noului virus.

“Biserica Ortodoxa Romana se adapteaza treptat si responsabil, in functie de evolutia situatiei provocate de epidemie, asa cum o fac toate institutiile importante din tara, respectand si promovand in spatiul public recomandarile autoritatilor de stat.

Publicitate

Biserica face un apel parintesc catre toti credinciosii ei pentru a avea incredere in autoritati si a respecta masurile instituite de acestea este doar o institutie de utilitate publica, ci si o comunitate de credinta vie, iubire milostiva si speranta sfanta, virtuti care trebuie manifestate mai ales in perioade de mari incercari. In acest context, .

Biserica Ortodoxa Romana cheama pe toti slujitorii Sfintelor Altare si pe toti credinciosii ei sa cultive pacea sufletului prin rugaciune si comuniune cu semenii prin fapte bune, evitand totodata panica.

Publicitate

Sa aratam iubire si solidaritate fata de oamenii varstnici, fata de cei aflati in izolare sau in carantina, precum si grija deosebita pentru sanatatea celor din jurul nostru. Sa aratam multa pretuire fata de medicii din spitale care apara si cultiva sanatatea trupului, dar si fata de preotii din biserici, care apara si cultiva sanatatea sufletului. Sa avem deplina incredere in puterea rugaciunii, stiind ca „Dumnezeu toate le lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8, 28).

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii, mesaj dupa vizita la Arad: "In acel cort era o tanara italianca, trata pacienti romani. Exemplu pentru noi"

Pacea sufletului, bunatatea inimii, comuniunea in rugaciune si cooperarea in fapte bune pot face minuni, transformand teama in curaj si speranta.

Asadar, rugaciunea si fapta buna sunt izvor de putere spirituala pentru a invinge incercarile la care suntem supusi, dar si pentru a inainta duhovniceste spre sarbatoarea Sfintelor Pasti”, se arata intr-un comunicat al BOR, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.