Romania este in SCENARIUL 3 de coronavirus. Ce se intampla de acum incolo

Romania a depasit o suta de cazuri de infectie cu noul tip de virus. De acum tara noastra se afla in scenariul 3, care presupune un numar de imbolnaviri intre 101 si 2000. Ultimii trei pacienti sunt 3 membri ai PNL, printre care primarul Devei Florin Oancea.

Romania a trecut la SCENARIUL 3. Ce se intampla de acum incolo

„Sunt confirmati pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heius, primarul Devei, Florin Oancea, si administratorul public Adrian David Nicolae. Toti 3 se afla in izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat si senatorul Chitac, si ieri nu au fost prezenti la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategica.

Publicitate

Ministrul Victor Costache a anuntat ca se vor lua noi masuri odata cu trecerea la scenariul 3. In acest scenariu va creste capacitatea de raspuns la acest virus si se va face un nou triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie si vor fi amanate cele care nu sunt urgente medicale.

Toate spitalele de boli infectioase nu vor mai trata decat pentru Covid-19, bolnavii cu alte afectiuni fiind transferati catre alte centre medicale.

Totodata, vor fi marite spatiile pentru tratarea bolnavilor si vor fi adusi medici suplimentari si vor fi impuse noi restrictii in ceea ce priveste circulatia.

Autoritatile au declarat ca e vor cauta noi spatii pentru carantina. Este posibila si introducerea carantinei la domiciliu, cu masuri speciale de paza, scrie huff.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.