Cel mai “tanar” pacient cu coronavirus din Romania, un copil de doar un an. In izoleta a stat in bratele mamei desi testul ei era negativ

A fost confirmat si cel mai “tanar” pacient cu coronavirus: un copil care are are doar un an. A fost dus de urgenta in aceasta dimineata la Iasi. Iar mama lui, testata negativ, a riscat tot sa fie alaturi de el.

Putin dupa miezul noptii, autoritatile anuntau ca un copil de un an si jumatate din este testat pozitiv pentru coronavirus.

Baietelul s-a imbolnavit dupa ce a stat cu matusa sa, recent intoarsa din Italia. Cel mic era internat cu mama lui la Spitalul Judetean Bacau pentru ca avea febra si tuse. Mai fusese testat pentru COVID-19 si rezultatul a fost negativ. Dimineata, a fost mutat de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

In izoleta a stat in bratele mamei desi testul ei era negativ.

Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi: Sigur, mama trebuie sa stea cu el, sa asiguram protectia mamei. Ii vom explica tot ceea ce trebuie sa stie despre acest virus, scrie observator.tv.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, veste proasta pentru romani: "Batalia nu e gata"

Anda Dumitrescu, purtator de cuvant DSP Bacau: Colegii nostri desfasoara ancheta epidemioloigica si recolteaza probe de la ceilalti trei contacti ce erau izolati la domiciliu si monitorizati.

Alti patru pacienti, doi din Timisoara si doi din Lugoj, au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, dupa ce au primit diagnosticul de COVID-19. Toti au venit din Italia si erau izolati intr-un centru de carantina.

Noua romani s-au vindecat pana acum. Printre ei, un adolescent de 16 ani din Timisoara. Alex s-a intors din carantina de o saptamana si sta si acum izolat de restul familiei.

Tanarul mai trebuie sa stea izolat inca patru zile. Un echipaj de politie il supravegheaza in permanenta.

Autor