Rafila: ”Trebuie sa le oferi oamenilor un loc pentru viata sociala”. Ce spune medicul despre redeschiderea teraselor

Reputatul epidemiolog, Alexandru Rafila crede ca terasele ar trebui redeschise, dar dupa anumite reguli.

Medicul, desi a fost total impotriva redeschiderii, vine acum cu alte explicatii si spune ca o terasa deschisa, dupa reguli la sange , ar putea reduce riscul infectarilor.

Dupa ce a vazut grupuri mari de oameni care socializau in strada, pe 15 mai, fara a pastra distanta sociala adecvata, si-a dat seama ca terasele ar trebui redeschise

”Am vazut grupuri de 10-12 oameni care beau suc pe capota masinii”, a spus medicul.

”O terasa nu este doar un loc unde te duci sa mananci sau sa bei. Este un loc care face parte din viata sociala. Si atunci cred – asta este opinia mea – ca trebuie sa tii cont de urmatorul lucru: mai bine am o activitate pe terase reglementata, care reduce la maximum posibil riscul– nu exclude, nu putem sa excludem riscul de transmitere – decat sa am o situatie nereglementata care creste riscul”, a explicat Rafila

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila: Din punct de vedere operational, vaccinarea va fi foarte foarte complicata.

Rafila: ”Trebuie sa le oferi oamenilor un loc pentru viata sociala”

”Trebuie sa n gandim ca trebuie sa oferi oamenilor ceva, ca sa poata sa desfasoare o viata sociala apropiata de normal. Si atunci sigur ca unele terase se vor deschide, altele nu, pentru ca nu vor putea sa respecte reglementarile.

Ele nu trebuie sa fie draconice, dar trebuie sa fie suficiente pentru a reduce riscul. Cred ca aceasta gandire trebuie aplicata si pentru alte tipuri de servicii si alte tipuri de activitati”, a specificat medicul la Digi 24.