Raed Arafat, mesaj pentru TOTI romanii! Ce TREBUIE sa faca dupa ce intra in vigoare STAREA de URGENTA

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un mesaj in care explica ce inseamna starea de urgenta din care vom intra de luni si care a fost decretata de catre presedintele Klaus Iohannis. Medicul spune ca starea de urgenta este ceea ce trebuia in plina epidemie de coronavirus.

Raed Arafat: “Decretarea starii de urgenta este menita sa ajute”

Raed Arafat a lansat un mesaj in care vorbette despre starea de urgenta care a fost decretata de presedintele Klaus Iohannis. Raed Arafat mai atrage atentia in mesajul sau asupra faptului ca stirile false lansate in aceasta perioada pot crea panica in randul populatiei. Acesta spune ca in plina epidemiei de coronavirus, atat mass media, precum si toti cetatenii romaniei trebuie sa adopte o atitudine civica responsabila, potrivit fanatik.ro.

”In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica si mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populatiei.

Citeste si articolul :   Alaska, lovita de un cutremur cu magnitudinea de 8,2. Autoritatile sunt in alerta, iar oamenii au fost evacuati

Cu totii trebuie sa dam dovada de atitudine civica responsabila

Au aparut afirmatii in mass media cum ca alimentele vor fi rationalizate sau ca circulatia va fi inchisa… etc.

Au aparut filmari regizate de persoane care iau situatia in gluma aratand cum fuge un individ imbracat in alb dupa un alt individ insinuand ca situatia este scapata de sub control.

I-am cerut domnului ministru permisiunea sa postez un mesaj primit de dansul de la reprezentantul unei televiziuni ca sa arat atitudinea pe care trebuie cu totii sa o adoptam.

Mass media, cei care posteaza pe retelele de socializare si fiecare dintre noi ca cetateni responsabili va trebui sa adoptam o atitudine civica responsabila.

Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat si nici politizat. Este nevoie sa fim solidari si sa avem incredere unii in ceilalti.

Citeste si articolul :   Noi pedepse pentru cei care nu respecta izolarea si pun in pericol viata oamenilor

Sper ca atitudinea tuturor sa fie in ton cu cea din mesajul atasat”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat.

Autor