Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins un renumit medic radiolog

Doliu in lumea medicala din Romania. Medicul radiolog Lidia Dobrei a decedat.  Doctorita se afla internata in spital, de la inceputul lunii aprilie, cu diagnosticul COVID-19. Boala ar fi luat-o de la pacientii.

„Am fost intrebata cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam in brate si le asezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protectie. Boala e reala, respectati cat puteti normele de protectie si Bunul Dumnezeu sa va pazeasca” scria medicul radiolog, pe 2 aprilie, pe pagina sa de Facebook.

Din pacate, din cauza unor complicatii provocate de infectia cu noul coronavirus, inima Lidiei Dobrei  a incetat sa mai bata.

Vestea trista a fost data de colegii si prietenii sai.

Publicitate

„A murit „doctorita saracilor”, medicul radiolog Lidia Dobrei care a luat COVID-19 de la pacientii sai.

S-a stins dr. Lidia Dobrei, „doctorita saracilor”, prietena si colega, Om de aleasa omenie. Dedicata salvarii vietii semenilor, Lidia a pierdut lupta pentru propria viata cu Coronavirusul.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins la doar 44 de ani

Lidia Dobrei s-a nascut la 12 ianuarie 1954, in localitatea Rosia Noua, judetul Arad, a absolvit Facultatea de Medicina Generala Timisoara in anul 1980, din 2003 a fost doctor in stiinte medicale.

Si-a desfasurat activitatea ca medic primar radiolog la Centrul de Sanatate din Calan.

Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, intre anii 1984-1986 fiind si medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Intre anii 1988 si 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare in radiologie, in metode de diagnosticare si ultrasonografie generala. A facut stagii de documentare doctorat in San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA si Berlin – Germania.

Este presedinta Asociatiei Umanitare „Monyque si Evelynne” din Calan, membra a Societatii Nationale si Internationale a Medicilor Crestini si presedinta Filialei Calan a Crucii Rosii.

Asociatia Umanitara „Monyque si Evelynne” s-a infiintat in anul 1992 si sub directa indrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea si distribuirea gratuita de medicamente, materiale si aparatura medicala tuturor persoanelor fizice si juridice care au nevoie de acestea.

Citeste si articolul :   Un sofer din Suceava a calcat cu masina un barbat apoi l-a dus acasa si l-a pus in pat, ca sa para ca a decedat din cauze naturale

Timp de 18 ani, asociatia a desfasurat o activitate laborioasa si a ajutat spitalele din Calan, Petrosani, Hateg, Orastie, Hunedoara si Deva, caminele de batrani din Branisca si Geoagiu, ONG-uri, precum si mii de bolnavi, conform evidentelor asociatiei.

Din anul 2004, pana in 2016, dr. Lidia Dobrei a fost consilier judetean si a detinut functia de vicepresedinte al Comisiei pentru activitati stiintifice, invatamant, culte, cultura, sport, tineret, probleme de sanatate, protectie sociala, ale familiei si copilului, precum si de legatura cu ONG-urile, calitate in care s-a implicat intr-o serie de activitati care au contribuit la imbunatatirea imaginii consiliului judetean si rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar judetean.

Pentru intreaga sa activitate in slujba oamenilor, a comunitatii hunedorene, Consiliul Judetean Hunedoara a hotarat sa-i acorde Lidiei Dobrei titlul de „Consilier de onoare” al judetului”, se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a regretatului medic.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.