Ce medicament NU trebuie sa iei in caz de CORONAVIRUS! Ministrul francez al Sanatatii anunta:

Franta se numara printre statele puternic afectate in aceasta perioada de raspandirea noului coronavirus, bilantul persoanelor decedate ajungand in ultimele 24 de ore la 80, in vreme ce alti 154 de pacienti sunt in stare grava la spital. Cat despre situatia totala a imbolnavirilor inregistrate in ultimele doua luni in Hexagon, aceasta a depasit pragul de 3.6660 si tinde sa capete cote alarmante pe zi ce trece.

Ministrul Sanatatii din Franta le recomanda persoanelor infectate cu coronavirus sa nu ia ibuprofen

Publicitate

In ultima vreme, in spatiul public a circulat informatia conform carora antiinflamatoarele precum ibuprofenul ar fi eficiente in cazul persoanelor infectate cu COVID-19. Nimic mai fals, sustine ministrul francez al Sanatatii, intr-un mesaj postat pe retelele de socializare si distribuit masiv de internauti. Potrivit acestuia, administrarea unor astfel de medicamente pacientilor testati pozitiv nu face altceva decat sa le agraveze starea de sanatate, scrie fanatik.ro.

Anuntul ministrului

Publicitate

„Medicamente impotriva inflamatiilor (ibupofren, crotizon) ar putea fi un factor de agravare a infectiei. Daca aveti febra, luati paracetamol. Daca luati deja astfel de medicamente si aveti indoieli, cereti sfatul medicului dumneavoastra”, a scris Olivier Veran pe contul sau de Twitter.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.