Ce medicament NU trebuie sa iei in caz de CORONAVIRUS! Ministrul francez al Sanatatii anunta:

Franta se numara printre statele puternic afectate in aceasta perioada de raspandirea noului coronavirus, bilantul persoanelor decedate ajungand in ultimele 24 de ore la 80, in vreme ce alti 154 de pacienti sunt in stare grava la spital. Cat despre situatia totala a imbolnavirilor inregistrate in ultimele doua luni in Hexagon, aceasta a depasit pragul de 3.6660 si tinde sa capete cote alarmante pe zi ce trece.

Ministrul Sanatatii din Franta le recomanda persoanelor infectate cu coronavirus sa nu ia ibuprofen

In ultima vreme, in spatiul public a circulat informatia conform carora antiinflamatoarele precum ibuprofenul ar fi eficiente in cazul persoanelor infectate cu COVID-19. Nimic mai fals, sustine ministrul francez al Sanatatii, intr-un mesaj postat pe retelele de socializare si distribuit masiv de internauti. Potrivit acestuia, administrarea unor astfel de medicamente pacientilor testati pozitiv nu face altceva decat sa le agraveze starea de sanatate, scrie fanatik.ro.

Anuntul ministrului

„Medicamente impotriva inflamatiilor (ibupofren, crotizon) ar putea fi un factor de agravare a infectiei. Daca aveti febra, luati paracetamol. Daca luati deja astfel de medicamente si aveti indoieli, cereti sfatul medicului dumneavoastra”, a scris Olivier Veran pe contul sau de Twitter.

Citeste si articolul :   Sosoaca, protest la Cluj impotriva restrictiilor: "Reprezint absolut toata populatia, tot poporul roman."

Autor