Cand ar putea fi gata un vaccin impotriva coronavirusului. Explicatiile unui cercetator roman din Olanda: „Singura solutie…

Mihai Netea, cercetator in genetica la Institutul Nijmegen din Olanda, a explicat vineri dimineata la Digi24 .ro ca nu exista „solutii magice” impotriva coronavirusului. El a precizat insa ca cea mai buna masura este o igiena personala buna: spalatul pe maini cu apa si sapun.

Biologul Mihai Netea a spus ca inca nu se poate spune daca a fost atins sau cand va fi atins varful epidemiei de coronavirus in Romania.

„Nu stim precis acest lucru, deocamdata actionam in functie de cum au actionat alte tari. In Romania sunt relativ putine cazuri, nu exista o criza acuta. Si Romania trebuie sa fie pregatita, trebuie sa ne pregatim pentru un scenariu pentru urmatoarele saptamani si luni, sa fim pregatiti in caz ca situatia s-ar putea agrava”, a precizat cercetatorul.

El a precizat ca oamenii trebuie sa urmareasca avizele si sfaturile autoritatilor: „Masurile de igiena personala sunt foarte importante, de retinere sociala, de oprire a evenimentelor”.

In ceea ce priveste aparitia unui vaccin, Mihai Netea a spus ca spera ca experienta de pana acum a producerii unui vaccin sa fie depasita.

Citeste si articolul :   4.712 noi cazuri de infectare cu COVID in ultimele 24 de ore, 14 decese

„Vaccinurile au avut nevoie de ani de zile pentru a fi dezvoltate, vorbim de niste tehnici care speram sa fie depasite. Speram la un vaccin intre 9 si 18 luni, cu noroc am putea avea ceva care sa fie testat pana la sfarsitul anului”, a explicat el.

„Singura solutie – masurile de igiena. Nu exista solutii magice. Spalarea pe maini, dezinfectarea cu spirt si alcool de concentratie mare, sa nu mai dam mana cu oamenii. Solutii magice nu avem”, a subliniat Mihai Netea.

Autor