Recomandarea medicului timisorean care a vindecat cinci pacienti de coronavirus. Doctorul Virgil Musta este in linia intai in lupta cu virusul din China

Virgil Musta, medic primar de boli infectioase la Spitalul Victor Babes din Timisoara, este doctorul care face parte din echipa care a vindecat cinci pacienti care au avut coronavirus la Timisoara.

A fost din prima zi pe „frontul” luptei cu noul virus care are origini in China si nu pleaca de acolo. Care este principalul sfat al doctorului care foloseste cele mai noi tratamente pentru vindecarea bolnavilor? „Cea mai eficienta metoda este preventia”…

TIMISOARA. Doctorul Virgil Musta a fost „pe baricade” in lupta cu coronavirusul inca de la primele cazuri suspecte. Unele s-au confirmat, altele nu. Pana acum insa, intr-un interval relativ scurt, s-au vindecat, la Timisoara, de coronavirus, o pacienta de 38 de ani, prima pacienta din Timisoara cu coronavirus, un barbat de 47 de ani, o fata si un baiat de 16 ani si o adolescenta de 15 ani. Doctorul Musta spune ca a instituit terapia in functie de fiecare pacient si in functie de recomandarile medicilor care s-au confruntat cu o astfel de criza, dar cea mai importanta este preventia.

Articolul continuă după reclame

„In momentul cand se interneaza, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacientii au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme in studiu. Sunt doua medicamente (substante) antiretrovirale care se folosesc”, a spus doctorul Virgil Musta, sef sectie la Clinica II de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.
Doctorul Musta spune ca a contat mult si faptul ca pacientii internati la Timisoara sunt tineri si fara patologii asociate, nu au fost oameni in varsta cu coronavirus, pana acum. „Vedem de acum incolo”…

Cea mai eficienta metoda in lupta cu coronavirusul? Doctorul Virgil Musta spune ca este preventia!

„Cea mai eficienta metoda este preventia. Chiar daca avem terapia aceasta, nu avem inca experienta in caz de coronavirus la persoanele cu risc, persoanele in varsta, cu comorbiditati. Ca acestea sa nu ajunga sa faca boala trebuie sa respectam cu strictete toate recomandarile primite. Sa evitam aglomeratiile, sa nu stam la o distanta mai mica de doi metri de alte persoane, sa ne spalam foarte bine pe maini, sa ne autoizolam daca avem rude care au venit acum din Italia ori alte tari unde sunt anumite zone in carantina”

Citeste mai multe pe aradon.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.