Autoritatile au anuntat ca este interzis orice fel de eveniment care reuneste mai mult de 100 de persoane intr-un spatiu inchis. Aici sunt incluse si slujbele din biserica. Reactia Bisericii Ortodoxe

Autoritatile au anuntat ca este interzis orice fel de eveniment care reuneste mai mult de 100 de persoane intr-un spatiu inchis. Aici sunt incluse si slujbele din biserica.

Arhiepiscopia Tomisului a anuntat miercuri, 11 martie, ca se va conforma noilor decizii luate de autoritati pentru prevenirea aparitiei cazurilorr de imbolnavire cu coronavirus.

„Urmare a noilor masuri privind limitarea accesului publicului in spatii inchise la 100 de persoane, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca in parohiile unde se estimeaza ca prezenta la slujbe va depasi acest numar, slujba sa se oficieze in afara lacasului de cult, asa cum se obisnuieste la hramuri”, transmite biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului.

In urma cu catevazile, purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, declara ca „Biserica nu intra in carantina”.

Publicitate

„Coronavirusul nu se ia prin rugaciune, ci in primul rand prin ignorarea normelor de igiena elementara, asa cum spun si autoritatile medicale. Cei declarati bolnavi stau oricum acasa sau in carantina. Biserica nu intra in carantina pentru ca ea apartine lui Hristos, nu vreunei autoritati pamantesti”, a mai adaugat urtatorul de cuvant al BOR, potrivit adevarul.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.