ULTIMA ORA: Autoritatile au confirmat al 36-lea caz de infectare cu coronavirus

Bilantul ajunge la 36 de persoane infectate cu COVID-19, dupa ce autoritatile au mai confirmat miercuri dupa amiaza inca un caz.

Autoritatile au confirmat al 36-lea caz de infectare cu coronavirus – un arbat din Bucuresti, de 56 ani, care a calatorit in Israel in perioada 22-29 februarie 2020. Marti noapte a prezentat simptome, starea de sanatate s-a agravat si a fost internat in ATI. la Spitalul V. Babes, scrie digi24.ro.

Alte trei cazuri confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre:

– Barbat, 55 ani, Bucuresti, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic

Publicitate

Publicitate

– Barbat, 31 ani, Bucuresti, aflat in autoizolare

– Femeie, 53 ani, Covasna, sosita de 08.03 2020 din Italia, aflata in autoizolare

Ce masuri au fost luate la Spitalul Dimitrie Gerota
– Restrictionarea totala a accesului in spital;

– Efectuarea imediata a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contactilor directi;

– In prima parte a zilei de 10 martie, toti contactii directi au fost testati pentru Covid-19 la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals si raman sub supraveghere medicala si in izolare la domiciliu conform recomandarilor specialistilor epidemiologici si infectiosi de la acest institut;

Citeste si articolul :   Companiile municipale, exact opusul a ceea ce inseamna competitie corecta pe piata

– Tot in data de 10 martie s-au recoltat probe si de la pacientii cu risc.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.