Romania a intrat in Scenariul 2 al infectiei cu coronavirus. Declaratia presedintelui Klaus Iohannis

Romania a intrat in Scenariul 2 de evolutie a infectiei cu noul coronavirus,.

Presedintele Klaus Iohannis sustine o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, privind masurile de gestionare a coronavirusului.

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

– Riscul unei pandemii ramane ridicat, iar combaterea coronavirusului necesita un efort coordonat.

Publicitate

– Europa e in stare de mobilizare. Am vorbit cu toti liderii statelor UE despre evolutia situatiei in tarile noastre.

– Am discutat masurile necesare care se impun in situatia actuala. Am cazut de acord ca e cazul sa ne coordonam eforturile, sa luam masuri comune pentru a reusi sa gestionam eficient aceasta criza.

– Numai impreuna vom reusi sa prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat pentru maine la 11 o discutie cu prim-ministrul.

– Nu avem in acest moment raspandire comunitara a virusului, adica stim care sunt cazurile, unde s-au infectat si monitorizam persoanele cu care au intrat in contact.

– Numarul mic al cazurilor confirmate se datoreaza masurilor preventive si modului eficient in care au actionat autoritatile romane.

Citeste si articolul :   Autoritatile sunt in alerta. Record de imbolnaviri

– Masurile de acum, chiar daca par dificile, sunt gandite pentru a preintampina un rau mai mare.

– Sanatatea si siguranta cetatenilor romani reprezinta prioritatea zero, restul trece in plan secund.

– Eforturile autoritatilor nu sunt suficiente fara cooperarea romanilor.

– Dragi romani, fac apel la responsabilitatea fiecaruia. Respectati cu strictete masurile luate de Guvern si protejati-va pe dumneavoastra si compatriotii dumneavoastra.

– Apel pentru compatriotii nostri din Italia: Le recomand sa respecte masurile luate de autoritatile italiene. Cu grija si responsabilitate vom depasi aceasta perioada grea.

– Mai mult decat virusul ne pot face rau lipsa de responsabilitate si de grija pentru noi si pentru ceilalti. La fel de nocive sunt rafuielile politice.

– In aceste momente dificile, pericolul infectarii cu Covid-19 e dublat de pericolul dezinformarii. Mass-media are un rol important in a fi un partener de incredere al autoritatilor.

– Romanii sa renunte pentru o vreme la deplasarile care nu sunt neaparat necesare, mai ales in zonele care sunt periculoase acum.

Citeste si articolul :   Vesti bune pentru elevii care se vor reintoarce in scoli.

Declaratia de presa poate fi urmarita aici

https://www.facebook.com/StirileProTV/videos/524147258511128/

Declaratia de presa are avea loc la finalul unei videoconferinte cu sefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema masurilor privind gestionarea COVID-19, conform Administratiei Prezidentiale, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.