ULTIMA ORA: Inca un caz de infectare cu coronavirus in Romania. Bilantul a ajuns la 29. In ce oras a fost descoperit

Autoritatile romane informeaza ca a fost confirmat cazul 29 de infectare cu coronavirus in Romania. Este vorba despre o femeie de 47 de ani, din Bucuresti.

Noua cazuri de coronavirus au fost depistate numai azi, in Bucuresti, scrie digi24.ro.

Pentru ca numarul persoanelor infectate a trecut de 25, Romania trece in al doilea scenariu de raspuns la coronavirus.

„Se intreaba toata lumea ce inseamna ca am intrat in scenariul 2. Trebuie sa inteleaga lumea ca nu s-a intamplat nimic, decat ca noi trebuie sa facem niste pregatiri suplimentare in ceea ce priveste reteaua medicala, nu exista alte consecinte”, a spus premierul interimar Ludovic Orban, la sedinta de guvern din aceasta seara.

Publicitate

„Scenariul 2 este o faza de transmitere sporadica in comunicate, deci suntem departe de ceea ce se intampla in Italia, Germania, Franta sau Spania”, a spus ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Conform informatiilor autoritatilor, primul scenariu implica intre 0 si 25 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus. Urmatorul scenariu vizeaza imbolnavirea intre 26 si 100 de persoane. Urmatorul scenariu se activeaza atunci cand sunt intre 101 si 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel in care vor fi confirmati peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

Citeste si articolul :   Veste buna pentru romani! Banii intra chiar pe card! Ce conditii trebuie indeplinite pentru a accesa suma.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindca fiecare din aceste cazuri au contacti. Ne asteptam la sectii separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne asteptam la limitarea unor interventii chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niste boli cronice sau interventii programate. Si ne asteptam, efectiv, la un control la granita mai accentuat si pentru celelalte tari decat cele care sunt in acest moment in zona rosie sau zona galbena”, a explicat secretarul de stat Nelu Tataru.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.