ULTIMA ORA: Inca 3 cazuri de coronavirus in Romania! Bilantul creste la 28 de infectati. In ce oras au fost descoperite

Numarul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut, marti, ajungand la 28 la nivel national. Dintre acestea, 5 au fost externate din spital, dupa ce au fost declarate vindecate.

Numarul imbolnavirilor a crescut brusc, de la 17 la 28, dupa ce au fost testate persoanele care au fost in contact direct cu barbatul, angajat ADP, depistat pozitiv in timp ce era internat in spitalul Gerota pentru alte afectiuni.

Publicitate

La Arad au fost anuntate marti 3 cazuri noi de infectare. Este vorba despre persoane care se aflau deja in carantina, fiind venite din Italia. Toate cele 3 persoane vor fi duse la Matei Bals, precizeaza stirileprotv.ro.

UPDATE: Este vorba despre un barbat de 57 ani care s-a intors in cursul zilei de ieri din Italia si se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara si un tanar de 37 de ani care este internat in Spitalul de boli infectioase din Resita si este contact al unei persoane pozitive.

Publicitate

Bilantul ajunge astfel la 28 de cazuri in total, in Romania, dintre care 5 pacienti au fost declarati vindecati si externati. Astazi a fost ziua cu cele mai multe cazuri diagnosticate – 11, dupa cele 8 confirmate in Bucuresti.

Citeste si articolul :   Festivalurile Untold si Neversea vor fi organzate anul viitor

Pentru ca numarul persoanelor infectate a trecut de 25, Romania trece in al doilea scenariu de raspuns la coronavirus.

„Se intreaba toata lumea ce inseamna ca am intrat in scenariul 2. Trebuie sa inteleaga lumea ca nu s-a intamplat nimic, decat ca noi trebuie sa facem niste pregatiri suplimentare in ceea ce priveste reteaua medicala, nu exista alte consecinte”, a spus premierul interimar Ludovic Orban, la sedinta de guvern din aceasta seara.

„Scenariul 2 este o faza de transmitere sporadica in comunicate, deci suntem departe de ceea ce se intampla in Italia, Germania, Franta sau Spania”, a spus ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Conform informatiilor autoritatilor, primul scenariu implica intre 0 si 25 de cazuri de imbolnavire cu coronavirus. Urmatorul scenariu vizeaza imbolnavirea intre 26 si 100 de persoane. Urmatorul scenariu se activeaza atunci cand sunt intre 101 si 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel in care vor fi confirmati peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins din viata „parintele muzicii electronice romanesti”

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindca fiecare din aceste cazuri au contacti. Ne asteptam la sectii separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne asteptam la limitarea unor interventii chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niste boli cronice sau interventii programate. Si ne asteptam, efectiv, la un control la granita mai accentuat si pentru celelalte tari decat cele care sunt in acest moment in zona rosie sau zona galbena”, a explicat secretarul de stat Nelu Tataru.

Astfel, in Bucuresti sunt acum internate 8 persoane infectate cu noul covid-19.

Consiliul National al Rectorilor din Romania recomanda universitatilor suspendarea cursurilor pana pe 22 martie pentru a exista “coerenta institutionala” la nivelul sistemului de invatamant superior.

“Consiliul National al Rectorilor din Romania a decis sa recomande tuturor celor 75 de universitati membre suspendarea cursurilor pana in data de 22 martie cu conditia indentificarii unor solutii online, acolo unde este posibil, si sub rezerva aprobarii in consiliile de administratie ale fiecarei universitati membre. CNR considera ca aceste masuri se impun pentru a asigura coerenta institutionala la nivelul sistemului de invatamant superior din Romania”, a declarat pentru Agerpres presedintele CNR, Sorin Cimpeanu.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.