Ultima ora: Decizie fara precedent luata de Institutul “Matei Bals”. Ce se intampla acum

La cel mai mare spital de acest fel din tara,  Spitalul de Boli Infectioase “Matei Bals”, nu mai sunt paturi libere pentru pacientii noi, altfel spus, nu se mai pot face internari. In ura cresterii numarului de infecatri cu coronavirus, locurile din acest spital s-au ocupat.

Medicul Adrian Marinescu a spus ca situatia se va schimba constant si o parte dintre bolnavi vor fi transferati la spitalele suport.

“In momentul asta nu sunt locuri libere si este clar ca cifrele din ultimele zile se vad in plan practic, la spitalele de boli infectioase. Sigur ca vom face si externari si lucrurile vor merge in continuare. Trebuie tras un semnal de alarma. Daca situatia va merge in sensul cresterii acestui numar de imbolnaviri, sa se depaseasca de capacitatea de internare, si in sectiile normale si la ATI.”

Publicitate

Din cauza numarului mare de infecatri cu coronavirus, nici Spitalul judetean din Brasov nu mai are locuri pentru pacientii cu COVID-19. Din aceasta cauza, Directia de Sanatate Publica este posibil sa trasforme o sala de sport intr-o camera de spital in care vor incapea 100 de locuri.

Nici la Iasi situatia nu este prea buna, Spitalul de Boli Infectioase nu mai are decat 10 locuri libere dintr-un total de 210. Se pare ca numarul bolnavilor este intr-o continua crestere, ceea ce este ingrijorator.

Medicul Adrian Marinescu indeamna oamenii sa respecte masurile de distantare si de igiena, numai asa numarul infectarilor poate scadea.

“Stiu ca s-a tot repetat lucrul asta si s-a spus ca conteaza mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie sa intre in practica. Avem si varianta de a evolua bine.”

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.