Revoltator! Comerciantii chinezi vand gramezi de caini macelariti, in ciuda noilor interdictii

Autoritatea pentru drepturile animalelor a filmat in aceasta luna scene revoltatoare pe o piata specializata de carne de caine de la marginea orasului Yulin, inainte de a salva 10 catelusi gasiti in viata la o alta piata din afara orasului.

Beijingul a anuntat luna trecuta ca ar putea interzice carnea canina de pe masa chinezilor. Cu toate acestea, guvernul nu a emis inca un ordin de a interzice consumul de caini din tara.

Potrivit locuitorilor, majoritatea standurilor unde se vinde carne de caine din piata Yulin, dar si magazinele imprastiate in oras s-au mutat intr-o zona centralizata numita piata Nanchao inaintea festivalului anual al carnii de caine.

poza 1

Functionarii au cerut schimbarea „unor obiceiuri traditionale despre caini” in tara

poza 2

Ministerul Chinez al Agriculturii a solicitat schimbarea „unor obiceiuri traditionale despre caini” in tara si a subliniat ca acestia sunt „animale de insotire si salvare”

Festivalul de carne de caine Yulin, organizat in fiecare an la solstitiul de vara, este unul dintre cele mai controversate festivaluri alimentare din lume, potrivit dailymail

Citeste si articolul :   Tragedie in familia fetei din Dolj, gasita fara suflare alaturi de iubit

poza 3

Activistii au salvat 10 catelusi „prietenosi si nevinovati”

Fullscreen capture 6182020 52133 PM

Cand activistii i-au intrebat pe proprietarii de tarabe cum au dobandit catelusii, proprietarii au fost de acord sa-i lase sa-i ia.

Fullscreen capture 6182020 52137 PM

Una dintre salvatoare, Jenifer Chen, a spus ca a fost socata de ceea ce a vazut acolo.

poza 6

„Nu-mi vine sa cred ca cineva ar vrea sa manance aceste animale adorabile. Mainile imi tremurau cand am scos primul catel din cusca.”, a spus Jenifer.

Fullscreen capture 6182020 52308 PM

Festivalul anual de carne de caine Yulin este unul dintre cele mai controversate festivaluri alimentare din China, unde mii de caini sunt ucisi cu cruzime, jupuiti si gatiti.  Imaginea arata carnea de caine servita la festival, pe 21 iunie 2017.

 

Autor