Romanii dintr-un bloc din Milano au fugit toti intr-o noapte. Orasul e in carantina de coronavirus. Marturia unei romance

Romanii dintr-un bloc din Milano au fugit toti intr-o noapte. Orasul e in carantina de coronavirus si oamenii sunt complet izolati.

Un sfert din populatia Italiei este oficial in carantina. Cei care locuiesc in Lombardia si in alte 14 provincii din nordul Peninsulei au nevoie de permis special ca sa calatoreasca. O romanca a povestit ca vecinii ei, tot romani, au fugit efectiv noaptea.

„Sunt ingrozita. M-a sunat acum o prietena care e in Milano sa-mi spuna cum un sfert din romanii care stateau in blocul ei au fugit aseara – pentru ca stiau ca, de azi dimineata, toata Lombardia va fi in carantina.

M-a sunat sa ma roage sa scriu despre asta si sa fac si eu un apel prin care sa le amintesc romanilor plecati ca, prin fuga lor, nu fac altceva decat sa raspandeasca virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecuta, a fost trezita de valize trantite pe scari. Romanii din Lombardia au plecat cu masinile sau cu trenul acolo unde au vazut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecuta, fara sa se gandeasca vreo secunda ca i-ar putea imbolnavi pe toti ceilalti. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SA IA AVIONUL SI SA VINA IN ROMANIA FARA SA FIE OBLIGATI SA STEA IN CARANTINA.

Citeste si articolul :   Medic roman, adevarul despre situatia din spitale: "Nu am avut niciodata aceasta medie de varsta"

Au fugit spre locuri in care e mai cald: in Sardinia, in Palma, in Malta.
Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat sa scriu ce se intampla si asta fac, pentru ca sunt ingrozita. Imi spunea sa ii rog, la randul meu, pe cei aflati in zonele cu risc sa nu plece, ca sa nu raspandeasca virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Stim cu totii cum e sistemul medical din Romania. Si unii isi vor spune ca nu e asa grav, ca mor doar batranii.

Oameni buni, BATRANII ACEIA VOR FI PARINTII NOSTRI.”, a scris Mara Coman, pe Facebook, postarea fiind distribuita ulterior masiv pe retelele de socializare, scrie observator.tv.

Autor