ULTIMA ORA: Un nou caz de coronavirus in Romania. Unde a fost descoperit

Autoritatile au anuntat duminica doua noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus Covid-19. Este vorba despre un al doilea pacient confirmat in Bucuresti si de un caz din Mures, judet in care nu se inregistrase pana acum nicio persoana infectata cu noul coronavirus.

Al 15-lea caz confirmat de coronavirus din Romania: o femeie de 70 de ani, din judetul Mures, anunta Grupul de comunicare strategica.

Persoana se afla in izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., intrucat a revenit in tara din Italia (Ancona/ Bologna – n.r. nu e in zona de carantinare declarata de autoritatile italiene). In cursul zilei de vineri i-au fost recoltate probe, dupa ce femeia a avut dificultati de respiratie, tuse si febra.

Femeia va fi transportata cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infectioase din Cluj.

Publicitate

Anterior, autoritatile anuntasera cazul nr. 14, in Bucuresti. Este vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al barbatului de 49 de ani, din Bucuresti, confirmat pozitiv in cursul zilei de ieri. Femeia se afla in centrul de carantina Bucuresti si urmeaza sa fie transferata la Institutul Matei Bals.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anunt de ultim moment: ”Nu ne mai permitem sa amanam decizii si masuri”

Autoritatile au anuntat, sambata, ca un barbat din Bucuresti, in varsta de 49 de ani, care s-a intors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus.

Barbatul din Bucuresti a fost adus vineri seara la „Matei Bals” cu febra si scaune diareice.

Barbatul s-a intors din Italia in data de 27 februarie 2020, cu avionul, venind de la Roma, deci dintr-o zona considerata neafectata de coronavirus, si prin urmare, nu a trebuit sa stea in izolare la domiciliu sau in carantina. In urma cu doua zile, a inceput sa aiba febra si scaune diareice.

„Conform primelor sale declaratii, barbatul a stat in toata aceasta perioada la domiciliu, de la revenirea in tara”, potrivit Grupului pentru comunicare strategica.

Echipajul care l-a transportat, vineri seara, la spital, pe bucuresteanul infectat cu coronavirus nu a purtat echipamente de protectie, intrucat barbatul nu prezenta simptomele specifice, ci era suspect de colita. Cum pacientul a fost diagnosticat, ulterior, cu coronavirus, asistenta si ambulentierul se tem ca s-ar fi putut contamina. Raed Arafat a confirmat informatia. Acum asistenta a fost izolata, insa ambulantierul este plecat din tara in concediu si risca sa ramana in carantina impusa de autoritatile din Bulgaria, scrie digi24.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.