Strigator la cer. Femeia din Chisinau, bolnava de coronavirus, a fugit dintr-un spital din Italia si a ascuns faptul ca este bolnava

Sunt cazuri confirmate de coronavirus in toate statele vecine Romaniei. Duminica dimineata au intrat in alerta, Bulgaria, unde au fost confirmate primele 4 cazuri de imbolnaviri si Republica Moldova, unde, intr-un gest total iresponsabil, o pacienta a fugit dintr-un spital din Italia si s-a intors acasa, la Chisinau.

Femeia i-a pus in pericol pe toti cei cu care a intrat in contact. Ungaria a raportat pana acum 7 cazuri de coronavirus, iar Ucraina si Serbia cate unul.

Pacienta care a dat alarma peste Prut a fugit dintr-un spital din Italia, desi stia ca este purtatoare a noului tip de coronavirus. Ea s-a urcat la bordul unei aeronave de la Milano cu destinatia Chisinau si a ascuns faptul ca este bolnava pana in momentul in care s-a simtit tot mai rau in timpul zborului.

Ion Chicu, premierul Republicii Moldova: In cazul de fata avem o dovada de iresponsabilitate totala, persoana respectiva a pus in pericol, pret de sanatate mai multe persoane, inclusiv in aeroportul italian, in aeronava si, bineinteles, aici, la noi.

Publicitate

Cu aceeasi cursa au mai calatorit inca 145 de pasageri, carora li s-a cerut sa stea in carantina timp de 14 zile. Nu se stie insa cu cati oameni a intrat aceasta in contact, pana la momentul imbarcarii in aeronava. In momentul in care a ajuns pe aeroportul din Chisinau, femeia era in stare grava si a fost preluata cu ambulanta de la aeroport, pe un coridor separat.

Viorica Dumbraveanu, ministrul moldovean al Sanatatii: Persoana este stabila, starea ei de sanatate nu s-a agravat, are o bronhopneumonie, are insuficenta arteriala de tip doi, are diabet zaharat de tip doi si obezitate. Se iau toate masurile pentru a-i salva viata.

Mai la Sud de Dunare, Bulgaria a anuntat si ea primele cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre doua femei si doi barbati, iar din primele informatii, pacienti nu au profilul tipic, adica nu au fost in strainatate si nu au intrat in contact cu persoane care efectuasera calatorii, au anuntat autortitatile, care sunt acum in cautarea pacientului zero. Oficialii bulgari au anuntat ca au identificat si au inceput testarea persoanelor care au fost in contact cu cei doi, in total aproximativ 70 de oameni, scrie digi24.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.