ULTIMA ORA: Sorina Pintea, eliberata din arest.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat vineri contestatia depusa de fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea fata de decizia de arestare preventiva.

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Sorina Pintea sa fie plasata sub control judiciar. Decizia este definitiva, iar Sorina Pintea urmeaza sa fie eliberata din Arestul Politiei Capitalei.

Sorina Pintea este acuzata de DNA de luare de mita in forma continuata si a fost arestata in 28 februarie. Ea fost adusa vineri dimineata cu o duba a Politiei la Curtea de Apel Bucuresti, fara catuse la maini, fiind introdusa apoi in sala de judecata.

Doi judecatori urmeaza sa discute, in sedinta nepublica, contestatia depusa de Sorina Pintea. Decizia ca sedinta sa nu fie publica este una aproape fara precedent, chiar daca procedural este corecta, transmite corespondentul ProTV Ovidiu Oanta. Astfel in sala vor ramane doar Sorina Pintea, avocatii sai, procurorul DNA si cele 2 judecatoare.

Publicitate

Sorina Pintea este reprezentata in instanta de doi avocati, printre care si Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, care a pledat in favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.Fost ministru al sanatatii in guvernul Dancila, Pintea este acuzata ca ar fi primit, in doua transe, 10.000 de euro si 120.000 de lei de la reprezentantii unei firme medicale. Procurorii DNA sustin ca fostul ministru a exclamat “super tare” si “perfect”, atunci cand i-a fost inmanata punga in care se aflau cei 120.000 de lei.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, joi, 23 iulie 2020. Anuntul facut de autoritati

Mita era legata de un contract de realizare a unui bloc operator la Spitalul Judetean din Baia Mare, unde Sorina Pintea era manager.

Faptul ca Pintea a fost dusa la spital incatusata pentru o consultatie medicala a starnit controverse. Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat ca institutia s-a autosesizat in cazul fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea, care a fost dusa incatusata la spital, si crede ca au fost incalcate drepturile pacientilor.

DNA a replicat insa ca procurorul de caz si politistii din DNA nu au atributii in legatura cu transportul si escortarea persoanelor arestate iar gestionarea acestor situatii revine institutiei care o are in custodie pe Sorina Pintea.

Ce scrie in referatul procurorilor despre Sorina Pintea

Potrivit referatului, care poate fi descarcat de la finalul articolului in forma anonimizata, “Sorina Pintea cunostea foarte bine, (…..) nu doar ca in punga neagra cu inscriptia “(…..)” primita de la (…..) se aflau bani, ci si cuantumul exact al acestei sume”. De asemenea, ea “nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract si recunoaste ca a propus un procent de 7% din contract.”

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, motiune impotriva lui Vlad Voiculescu: "Sa spui ca cei care au fost internati si evacuati noaptea din Spitalul Foisor erau fericiti"

Conform referatului, Pintea “a exclamat chiar ”super tare” dupa ce a aflat ca (…..) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv “perfect”, dupa ce a aflat ca (…..) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract., precizeaza stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.