Veste dura pentru crestinii din Romania: Pastele vine cu reguli noi din cauza coronavirusului

Coronavirusul ar putea strica sarbatorile de Paste! Autoritatile cer romanilor care traiesc afara, in special in zonele de risc, sa nu revina in tara. Risca sa intre in carantina la spital sau sa ramana in izolare 14 zile. Si slujbele de la biserica ar putea fi anulate!

E mesajul autoritatilor care da peste cap planurile romanilor de a se intoarce acasa de Paste. Apar noi reguli din cauza coronavirusului.

Practic toti cei care se intorc din zona rosie de coronavirus, unde sunt orasele-focar din Italia, intra direct in carantina. Iar cine vine dintr-o localitate din zona galbena va sta izolat la domiciliu 14 zile. Oricine intra in tara trece prin controale riguroase la granita, promit autoritatile.

Numarul epidemiologilor va fi suplimentat la toate punctele de frontiera. In zonele de granita vor fi adusi medici din alte judete sau chiar de la spitale private. 900.000 de oameni au venit in Romania anul trecut in vacanta de Paste si 1 Mai. Acum, multi si-au anulat deja calatoriile din cauza coronavirusului.

Articolul continuă după reclame

Si sistemul sanitar va da un test important in acea perioada. Se fac mai multe scenarii. Unele implica pana la 10.000 de posibili pacienti cu coronavirus

Pacientii vor fi izolati in rezerve din cinci centre de boli infectioase. Apoi, in terapiile intensive din aceste unitati medicale. Daca e cazul vor fi ocupate toate paturile din aceste spitale, adica 2.500 de locuri. Bolnavii care erau tratati in mod normal aici vor fi mutati in alte clinici.

Ca masura de preventie, autoritatile si preotii ar putea decide anularea slujbelor religioase, daca situatia o va impune, scrie a1.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.