Vladimir Putin propune ca noua Constitutie a Rusiei sa prevada mentionarea lui Dumnezeu

Presedintele rus Vladimir Putin a inaintat Parlamentului noi amendamente constitutionale, care prevad mentionarea lui Dumnezeu in Constitutie si fixarea principiului ca o casatorie nu poate fi posibila decat intre un barbat si o femeie, au relatat media de stat si oficiali din Rusia, preluati de AFP si DPA.

Putin a anuntat in ianuarie ca Rusia va schimba Constitutia din 1993, initiativa fiind in mare masura vazuta ca o pregatire a terenului pentru dupa 2024, anul in care se termina al patrulea si ultimul sau mandat prezidential, potrivit Agerpres.

Publicitate

Aceste amendamente constitutionale au fost adoptate in unanimitate de deputati in prima lectura, dar Vladimir Putin a inaintat alte 24 de pagini de amendamente inainte de a doua lectura, cea mai importanta, prevazuta la 10 martie, a anuntat luni presedintele Dumei, Viaceslav Volodin.

“Amendamentele presedintelui sunt rezultatul dialogului sau cu reprezentanti ai tuturor factiunilor si ai societatii civile”, a precizat el intr-un comunicat publicat de Duma, camera inferioara a Parlamentului rus.

Amendamentele prevad ca mentiunea la ‘credinta in Dumnezeu’ a rusilor sa fie introdusa in Constitutie si stipuleaza ca o casatorie este uniunea dintre un barbat si o femeie, a precizat pentru AFP un vicepresedinte al Parlamentului, Piotr Tolstoi.

“Sunt bucuros ca acest amendament a fost initiat de seful statului”, a mai spus el, potrivit agentiei oficiale de presa TASS.

Promovarea publica a homosexualitatii este interzisa in Rusia, printr-o lege promulgata de Putin in 2013.

Noile amendamente interzic de asemenea ca portiuni ale teritoriului rus sa fie date altor state si declara ilegala orice solicitare sau actiune in acest sens.

Vladimir Putin a evocat ideea de a introduce principiul interzicerii casatoriei intre persoane de acelasi sex la mijlocul lunii februarie, in cadrul unei intalniri cu un grup de lucru format de Kremlin pentru a pregati reforma.

“Cat sunt eu presedinte, nu se va intampla”, a spus el atunci.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.